Djurgården niet te spreken over Utrecht-fans

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Djurgården niet te spreken over Utrecht-fans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

DjurgÃ¥rden IF had na de UEFA-cupwedstrijd tegen Utrecht geen goed woord over de aanhang van de Nederlanders. Na de 3-0-zege, die overigens niet volstond voor kwalificatie, deden zowel clubdirecteur Bosse Andersson als doelman Dembo Touray, die in de tweede helft een muntstuk tegen het hoofd kreeg, hun beklag in de Zweedse pers.

"In de 67e minuut kreeg ik een stuk van vijf kronen tegen het hoofd. Het deed geweldig pijn", aldus Touray. De doelman ging tegen de grond, en de scheidsrechter stopte tijdelijk de wedstrijd. "Ze gooiden wel meerdere zaken naar mijn hoofd. Onder andere een fles zag ik naast mij landen. Ze scholden me ook nog uit voor aap en staken hun middelvinger op. Tijdens de wedstrijd hecht je daar niet zo'n aandacht aan, maar daarna ga je er wel over nadenken. Ik hoop echt dat Utrecht hiervoor bestraft wordt."

Andersson toonde zich eveneens verontwaardigd: "De UEFA-afgevaardigde zal hier wel een lang rapport over schrijven." Op de vraag of Utrecht zijn fans verkeerd aanpakt, hield de clubdirecteur zich ietwat op de vlakte: "Ik zou niet zeggen dat de club een verkeerde aanpak hanteert, maar wel dat ze hoe dan ook een zwaar probleem heeft met haar fans. Bij elke wedstrijd krijgt ze er wel een boete voor."
Dan kreeg de verontwaardiging opnieuw de bovenhand: "Het ongelooflijke is dat die club nu in de groepsfase zit, en ze terwijl blijft ontkennen dat ze een probleem met haar aanhang heeft. Ze zijn er zowaar van mening dat ze een goed contact met de fans hebben."

Het valt nog af te wachten wat de eventuele gevolgen voor de Nederlandse club zullen zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties