Zaragoza moeizaam, andere Spaanse ploegen vlotter

Real Zaragoza is tijdens de eerste ronde van de UEFA-cup met de schrik vrijgekomen. De Spanjaarden hadden thuis hun heenwedstrijd tegen Sigma Olomouc weliswaar met 1-0 gewonnen, maar stonden in de terugwedstrijd met nog minder dan een kwartier te spelen 2-0 achter. Hudec had de Tsjechen al in de elfde minuut op voorprong gebracht, en Kobylik maakte er iets na de rust vanop de stip 2-0 van. Trainer Manrique reageerde meteen door Galetti en Javi Moreno in te brengen. Laatstgenoemde was in de 67e minuut dicht bij de nodige aansluitingstreffer, maar zijn kopbal werd gepareerd door Vaniak. Het bleef dus bibberen tot de 78e minuut, toen kapitein Soriano zijn ploeg alsnog op weg naar de groepsfase schoot. Na deze bevrijdende goal liep het plots vanzelf voor de Spanjaarden: twee minuten lader viel de gelijkmaker toen een schot van Villa afweek op Hudec en de Tsjech zo zijn eigen doelman verschalkte, en vijf minuten voor tijd schonk Javi Moreno zijn ploeg zelfs de zege.

Ook Athletic Bilbao mocht tegen Trabzonspor pas na de rust hardop aan de groepsfase beginnen denken. Ezquerro bracht de Basken al in de vijfde minuut dan wel op 1-0, maar na de 3-2-nederlaag in Turkije zou een eventuele gelijkmaker Trabzonspor in de tweede ronde brengen. Iets na het uur kon Yeste de thuisploeg op een veilige 2-0 zetten, meteen ook de eindstand. Doelman Petkivoc ging niet vrijuit bij de tweede treffer.

De andere Spaanse ploegen kenden minder moeite. Sevilla won met 1-2 bij Nacional, nadat het ook de heenwedstrijd in Portugal al met 2-0 gewonnen had. Jesuli zette Sevilla in de 35e minuut al flink op weg naar de tweede ronde. Nacional kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via Adriano, maar Renato zorgde er zeven minuten later voor dat de winst toch naar de Spanjaarden ging.

Villareal kende evenmin moeite met het Zweedse Hammarby. Guavre (9'), Hector Font (58') en Cazorla (86') bezorgden Villareal een 3-0-zege, terwijl de Spanjaarden ook de heenwedstrijd al met 1-2 gewonnen hadden.