Chievo en Cagliari winnen

Ronny anthonis

De twee zaterdagavondwedstrijden uit de Serie A werden beide gewonnen door de thuisploeg en eindigden allebei op 2-1. Chievo en Cagliari wonnen respectievelijk van Lecce en Brescia. Lecce liet een unieke kans liggen om (even) aanvoerder van de competitie te worden. Het kleine Lecce heeft nu acht punten, leider Juve heeft er voorlopig tien. Tegenstander Chievo deed wel een goede zaak: het komt samen met Cagliari op de tweede plaats met negen punten. Ook Cagliari deed dus een goede zaak, terwijl Brescia in de onderste regionen blijft hangen.

Lecce leed uit bij Chievo zijn eerste nederlaag van het seizoen. Chievo behoudt dus nog steeds zijn ongeslagen status. Lecce begon het beste en stapelde de kansen op. Bijna kreeg het in de eerste helft het deksel op de neus toen Roberto Baronio van Chievo solliciteerde naar het mooiste doelpunt van het seizoen. Zijn lobbal vanuit de middencirkel werd maar net overgetikt door de Lecce-doelman. Hierop barstte de match helemaal los. Ook Lecce had pech, toen Bona's schot de paal raakte.

Voor goals moesten we wachten tot de tweede helft. Baronio maakte op een vrije trap door een bos van benen de 1-0.  De ingevallen Tiribocchi kon tien minuten voor tijd Lecce helemaal lam leggen: een rare fase waarbij iedereen de bal raakte, maar Tiribocchi het best van allemaal. Toch had hij hulp nodig van een Lecce-verdediger die bal deed afwijken in doel. De Kroaat Vucinic kon nog milderen tot 2-1 in blessuretijd met een mooi schot in de bovenhoek.

*****

Het eerste doelpunt uit de partij tussen Cagliari en Brescia viel al na 13 minuten. Oude bekende Gianfranco Zola wist een strafschop om te zegttn voor zijn ploeg Cagliari. Opmerkelijk feit hierbij is dat het Zola's eerste Serie A-doelpunt in maar liefst acht jaar was. Zijn laatste treffer dateerde van september 1996, toen voor Parma scoorde. Er stonden echter ook nog 21 andere spelers op het veld. Dat bewees Caracciolo, toen hij Brescia een kwartier later op 1-1 bracht.

Ondanks de druk van Cagliari leek er een gelijkspel aan te komen. Dat was echter buiten Langella gerekend: zeven minuten voor tijd wist hij de eindstand op het bord te zetten. De wedstrijd ontaardde net voor tijd nog een beetje toen Zoboli (B) en Esposito (C) rood kregen na een klein incidentje. Een zware, maar zeker te vermijden sanctie.