Manchester United pover, Arsenal top

Yves Dekoning

Voor de 5de keer dit seizoen heeft Manchester United gelijk gespeeld.  De mannen van Alex Ferguson kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel in en tegen Birmingham.

Birmingham bracht het betere van het spel zonder echt veel doelkansen te creëren al was de beste kans van de partij wel voor Manchester United. Ruud Van Nistelrooy had de bal er maar voor het inleggen, maar hij miste onbegrijpelijk. Door dit gelijkspel loopt Arsenal verder uit op Manchester United.

Arsenal liet thuis geen steek vallen tegen Aston Villa. De Gunners wonnen met 3-1 cijfers en blijven hierdoor 49 wedstrijden na elkaar ongeslagen.

Nochtans begon de partij dramatisch voor Arsenal. Lee Hendrie kon na amper 3 minuten de score openen voor Aston Villa, maar Arsenal stelde nadien orde op zaken. Eerst maakte Robert Pires er op penalty 1-1 van en vlak na rust scoorde de onvermijdelijke Thierry Henry de 2-1. Een kleine 20 minuten voor het einde prikte Pires zijn tweede doelpunt van de namiddag tegen de netten.

Arsenal blijft confortabel aan de leiding met 25 punten en heeft nu al 11 punten voorsprong op Manchester United. Volgende week is er de clash op Old Trafford tussen beide topploegen. Manchester United kan dus best winnen om de kloof met Arsenal wat te verkleinen.