Periodetitel in de kijker

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Periodetitel in de kijker
Foto: © SC

De 8ste speeldag  in Vierde A wordt gespeeld in twee schijven. De eerste vier wedstrijden worden op zaterdagavond (deze avond) betwist. De overige vier duels op het traditionele tijdstip.
 
Deze nocturne-serie wordt op gang gefloten op het veld van hekkensluiter SV Diksmuide. De West-Vlamingen ontvangen SK De Jeugd Lovendegem. Voor Diksmuide wordt het stilaan tijd dat punten worden gesprokkeld om niet verder te stagneren of dieper weg te zakken. Lovendegem kan mits winst de thuisploeg tot op acht punten terugslaan. Altijd goed wanneer ,,barre’’ tijden zich aanmelden.
 
Dertig minuten later staan US Centre en E. Aalter aan de aftrap. De thuisploeg speelt de laatste weken sterk en stevig. Aalter daarentegen kent minder geluk want eigenlijk verdienden de rood-witten vorige week zeker een punt dan nipt te verliezen tegen leider Rac. Doornik. Een partij die kantje- boord blijft en die voor beide ploegen mits winst een vaster plaatsje in de middenmoot betekend.
 
Op een klassiek aanvangsuur (19.30) speelt SV Oudenaarde gastheer voor nieuwkomer Peruwelz dat met zijn  zevende plaats ingeburgerd blijkt te zijn in vierde klasse. De recente toekomst zag er voor SV Oudenaarde sinds vorige week na winst op Gent-Zeehaven  relatief goed tot best uit. Reden waarom trainer Angelo Nijskens die partij tegen de Henegouwers met vertrouwen tegemoet zag. Maar toen deze week alles op een rijtje werd gezet moest hij constateren dat maar liefst acht kernspelers om diverse redenen onbeschikbaar zijn. Je zou dus van minder grijs haar krijgen of aan de klaagmuur gaan staan. ,,En lijkt er de duivel bij betrokken we zouden toch die match moeten winnen’’ pepte Nijskens zijn beperkte kern op. Al kunnen die gedwongen verschuivingen wel eens het Oudenaardse concept ondermijnen.
 
Ook leider Rac. Doornik speelt zijn nocturne met ,,voorlaatste’’ WS Lauwe als tegenstander. Vooral een wedstrijd voor de thuisploeg die niet mag verloren worden. Want de kans om verder uit te lopen op de tabel is groot wegens het duel tussen Gistel en Gent-Zeehaven. De koplopers doen er best aan toch Lauwe niet te onderschatten want de bezoekers durven soms venijnig uit de hoek komen. Want het venijn zit….inderdaad!
 
Op de traditionele speeldag doet Zottegem bij SK Lebeke-Aalst een gooi naar de winst en die tweede plaats. Geen gemakkelijke klus want men kan er van op aan dat SKLA gebrand zal liggen op winst na de recente nederlaag die hen terugsloeg naar de middenmoot. Anderzijds is het zo dat Zottegem mits winst niet enkel die tweede plaats kan pakken maar ook uitzicht blijft houden op die eerste periodetitel.
 
Ook het duel tussen Gistel en Gent-Zeehaven kan in deze optiek bekeken worden. Na het gelijkspel bij toenmalige rode lantaarn Sp. Ursel kan Gistel zich geen tweede puntenverlies veroorloven. Net zoals dat eigenlijk ook telt vooor Gent-Zeehaven, vorige week in de maling genomen door Oudenaarde. Ieder puntenverlies kan de uitschakeling betekenen voor die eerste periodetitel. En dat blijft toch altijd iets wat je achter de hand kan houden.
 
SC Wielsbeke dat onderaan bengelt moet zich gaan herpakken al zal dat tegen SK Eernegem geen sinecure zijn. Het verschil tussen beide is vijf punten. Bovendien staat Eernegem op de wipplank voor een sprong naar de topvijf. Wielsbeke moet het thuisvoordeel alvast gebruiken om niet met lege handen achter te blijven.
Tensotte is er nog het duel tussen Sint-Eloois-Winkel dat nieuwkomer Sp. Ursel in de ogen kijkt. De Oost-Vlamingen zijn nog steeds op zoek naar hun eerste competitiezege. Sprokkelen weliswaar met mondjesmaat punten maar met gedegen voetbal. Winkel zal aandacht moet hebben voor het geslepen voetbal van de bezoekers. Ursel-trainer Piet Lippens weet als geen ander zijn  ploeg een concept op te leggen die de tegenstander vaak van de wijs brengt. Aan Winkel de keuze uit te zoeken hoe het Oost-Vlaamse bolwerk kan ontgrendeld worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties