Bij de 0-3 werd er nog steeds gefeest

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Bij de 0-3 werd er nog steeds gefeest
Foto: © SC

Je zou denken als een ploeg vlak na rust de 0-3 binnenkrijgt dat de supporters beginnen te morren. In Beveren toonde men donderdag dat het ook anders kan. Plots zette het thuispubliek de wave in en begon het zijn ploeg massaal aan te moedigen.

Helleputte: "Bij andere clubs hadden de supporters misschien beginnen fluiten, maar onze fans besloten er het beste van te maken. Ze beseften maar al te goed tegen wie we aan het spelen waren, ze zagen dat onze jongens alles gaven wat binnen hun mogelijkheden lag. Ze waren fantastisch, zelden gezien."

Helleputte was tevreden over het spel van zijn ploeg en vooral uit de lessen die zijn spelers uit de wedstrijd kunnen trekken.

Helleputte: "We speelden niet slecht tegen een veel betere ploeg. Deze zware nederlaag was geen verrassing voor mij. Als je ziet dat Anderlecht naar mijn mening kansloos ten onder gaat tegen een Werder Bremen dat niet echt potten breekt in de Bundesliga, dan is het niet meer dan logisch dat Stuttgart een paar maatjes te groot was voor ons. Deze ploeg was té sterk voor ons, zo simpel is het. Zulke ploegen kom je in België niet tegen.Eigenlijk heb ik niet veel geleerd donderdag. Ik niet, maar de spelers ongetwijfeld wel. Ze beseffen nu dat de weg nog lang is, dat er nog gigantisch veel werk aan de winkel is willen ze ooit op het niveau van Stuttgart meekunnen. Met het oog op de wedstrijd van zondag tegen Cercle is deze nederlaag dus eigenlijk wel een goede zaak, maar ook met het oog op de verdere toekomst is deze ontnuchtering meer dan welkom. De Ivorianen zagen dat ze gewoonweg tekort komen voor de top. Romaric en Diallo waren goed, Diabis en Eboué lieten mooie dingen zien. Technisch zijn ze sterk, maar compleet voetbal zoals Stuttgart speelde, is veel meer dan techniek alleen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties