Analyse PL 15: Chelsea, Man Utd en Liverpool grote winnaars

Yves Dekoning
| 0 reacties
PL 15: Chelsea, Man Utd en Liverpool grote winnaars
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Titelstrijd:

Op de vijftiende speeldag van de Premier League wisten slechts drie ploegen uit de top negen hun wedstrijd winnend af te sluiten. Chelsea, Manchester United en Liverpool zijn dan ook de grote winnaars dit weekend. Na de vlotte zege in Charlton (0-4) loopt Chelsea verder uit op eerste achtervolger Arsenal. De Gunners hebben het al enkele weken lastig en verloren op het veld van Liverpool. Pas in blessuretijd bezorgde Neil Mellor de Mighty Reds een belangrijke zege (2-1). De verdiende overwinning heeft in Liverpool voor nieuw vertrouwen gezorgd. De Reds staan pas zevende, maar in volle euforie wordt er nog aan de titel gedacht. 

Die andere ploeg uit Liverpool, Everton, blijft derde. De Toffees behaalden een gelijkspel (1-1) in Newcastle. Hierdoor sluipen ze tot op één puntje van Arsenal. Manchester United kon wel winnen. In West Bromwich werd het 0-3. Paul Scholes zorgde voor twee doelpunten en lijkt eindelijk terug vertrokken. De Mancunians rukken op naar de vierde plaats. Stuwt de Rooney-factor hun nog naar de titel? Negen punten achterstand op Chelsea, het is geen onmogelijk te overbruggen kloof. 

Middlesbrough, Aston Villa en Bolton lieten allemaal een steek vallen. Boro verloor 2-0 in Tottenham en zakt naar positie vijf. Ook Villa verloor met 2-0, tegen Manchester City. Kevin Keegan en de zijnen klauteren eindelijk uit het dal en komen op de negende plaats postvatten. Bolton staat daar nog net voor, ondanks een thuisnederlaag (0-1) tegen Porstmouth. 


De degradatiestrijd: 

Blackburn deed een schitterende zaak in de strijd om het behoud. De ploeg die daar helemaal niet thuishoort klimt door de zege (0-2) in Fulham van de laatste plaats naar de zestiende stek. Hierdoor staat West Brom nu alleen laatste met tien punten uit vijftien matchen. Southampton (2-2 tegen Crystal Palace) en Norwich (1-1 in Birmingham) speelden gelijk en tellen nu elk twaalf punten. De drie laatste ploegen degraderen op het einde van het seizoen. De goede periode van Crystal Palace lijkt voorbij. Met dertien punten staan ze, samen met Blackburn, zestiende. Fulham en Birmingham tellen één punt meer. De degradatiestrijd lijkt lang en zwaar te zullen worden.   


Alle uitslagen op een rijtje =>

Matchverslagen =>

De stand =>


Topschutters:

Thierry Henry (Arsenal) scoorde niet, maar blijft met elf treffers de topscutterslijst aanvoeren. Andrew Johnson (Crystal Palace) vond de weg naar het doel één keer en bracht zijn totaal op negen. Hierna volgt Robert Pires (Arsenal) met acht doelpunten. Milan Baros (Liverpool) heeft zeven keer gescoord, maar is vier weken buiten strijd. Hij zag dit weekend Craig Bellamy (Newcastle) op gelijke hoogte komen. De eveneens geblesseerde Alan Shearer is dus (voorlopig) niet de topscorer van Newcastle.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties