AZ en Feyenoord maken geen fout

In de Holland Casino Eredivisie werden er vanmiddag nog vier wedstrijden afgewerkt. AZ en Feyenoord maakten geen fout en wonnen beiden hun wedstrijd. Hierdoor behouden ze hun positie in de top vier.

AZ won met 2-0 tegen ADO Den Haag. Het was geen makkelijke middag voor de thuisploeg. Meerdink bracht de ploeg uit Alkmaar na een halfuur spelen op voorsprong. In de slotfase stelde El Khatabi de zege veilig.

Feyenoord won ook al moeizaam tegen NEC. In de slotminuten zorgde Kalou voor de winnende treffer. Kuyt bracht Feyenoord na een halfuur op voorsprong. Niet veel later zorgde Barreto met een heerlijk afstandsschot voor de gelijkmaker. Na de rust kwam Feyenoord een paar keer goed weg, het hield via Kalou uiteindelijk zelfs nog de drie punten thuis.

Vitesse won in het Geldredome met 2-1 van FC Utrecht. In de 90ste minuut zorgde verdediger Janssen voor de winnende treffer. Hofs zette Vitesse na een kwartier  op voorsprong. Na rust was Utrecht duidelijk sterker wat resulteerde in de gelijkmaker van Douglas. In de 90ste minuut zorgde Janssen via een corner alsnog voor een zege voor de Arnhemmers.

Willem II tenslotte speelde 2-2 gelijk tegen Heerenveen. Van Nieuwstadt zorgde in de 90ste minuut voor een late gelijkmaker waardoor de ploeg uit Tilburg alsnog een puntje kon bemachtigen. Sikora bracht de Friezen op voorsprong nadat hij vrij kon inkoppen op een vrije trap van Yildirim. Onze landgenoot Caluwé zorgde even later voor de gelijkmaker. Na de rust kwam Heerenveen opnieuw op voorsprong via Huntelaar. In extremis gaf het deze voorsprong nog uit handen.  Nadat Heerenveen tweemaal een achterstand omzette in een 2-2 gelijkspel, moest het nu dus de omgekeerde situatie toestaan.