Touzani maakt 2 own-goals en blesseert tegenstander

Tonnelier Caroline

Twente-speler Touzani beleefde gisteren een ware nachtmerrie.  De verdediger lag aan de basis van 3 doelpunten van AZ en van de blessure van Martijn Meerdink.  Het rampverhaal begon al in de zevende minuut.  Touzani raakte een inzet van Meerdink verkeerd en werkte de bal voorbij zijn eigen doelman.

Nog geen kwartier later blesseerde de ongelukkige verdediger zijn tegenstander Meerdink in een duel.  De AZ-speler moest het veld verlaten.  Zijn vervanger Sektioui breide gewoon verder aan het rampverhaal van Touzani.  Zijn kopbal week immers af op het hoofd van de verdediger en verdween in het doel van Twente: 2-0.

Coach Coolen weigerde Touzani tijdens de rust uit zijn lijden te verlossen en na een kwartier in de tweede helft was het weer raak.  Dit keer werkte de Amsterdammer de bal dan wel niet zelf voorbij zijn doelman, maar bood Kenneth Perez na knullig balverlies de 3-0 aan.  De topschutter van AZ nam het geschenk in dank aan.

Net na de 4-0 (na een penalty die overigens niet door Touzani werd veroorzaakt) maakte coach Coolen dan toch een einde aan de nachtmerrie van zijn verdediger.  Na de wissel scoorde AZ nog éénmaal, nu op eigen kracht.  Perez maakte zijn tweede van de avond.