Butragueño wordt vice-voorzitter Real Madrid

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Butragueño wordt vice-voorzitter Real Madrid
Foto: © SC

De komst van Arrigo Sacchi gaat bij Real Madrid meteen gepaard met een aantal nieuwe benoemingen in het management-kader van de club. Emilio Butragueño krijgt er een functie bij: de oud-speler wordt naast sportief directeur nu ook vice-voorzitter van Real. Sacchi krijgt de functie van "directeur voetbal" opgespeld.

"We willen dat Emilio deze nieuwe functie combineert met zijn huidige rol als sportief directeur", aldus Real-voorzitter Florentino Pérez. Hiervoor krijgt Butragueño de hulp van Ramón Martinez, die adjunct-sportief directeur wordt bij de Koninklijke. 

Perez maakte tegelijk ook de officiële functie van Arrigo Sacchi bekend. De Italiaan zal bij de Madrilenen directeur voetbal worden. "Bedoeling is dat Sacchi al zijn ervaring in het voetbalmanagement aanwendt, zonder de trainersrol over te nemen. Een directeur voetbal is verantwoordelijk voor alle zaken omtrent de beslissingen die genomen worden door de sportief directeur en het management. Voor deze functie wilden we iemand die ervaring heeft als coach, maar ook over organisatorische vaardigheden beschikt." Een van de verantwoordelijkheden die Sacchi gezamenlijk met Butragueño zal uitoefenen is het aankoopbeleid.

Trainer Garcia Remón was alvast positief over de vroegere Italiaanse bondscoach: "Onze eerste contacten waren erg productief. Sacchi is een man die het voetbal kent, en hij probeert zich momenteel zo snel mogelijk een goed beeld te vormen van de club en de problemen die we hebben". Sacchi gaf voor zijn komst naar Madrid te kennen niet de rol van trainer te willen overnemen, maar schoof zelf wel een kandidaat - Milan-coach Carlo Ancelotti - naar voren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties