'Een zwarte scheids? Die doden ze!'

'Een zwarte scheids? Die doden ze!'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse anti-geweldscomissie is donderdag een groot onderzoek gestart naar het wangedrag van supporters van Zaragoza, die afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd tussen Zaragoza en Barcelona, Samuel Eto'o met apengejoel hadden uitgejouwd en van pinda's hadden getrakteerd.

De commissie besloot een onderzoek in te stellen na verklaringen van veiligheidsmensen die aanwezig waren in stadion La Romareda.

Bij elk balaancontact kreeg Eto'o deze kreten te horen. Reden voor de Kameroener om na het maken van de 3-0 zelf te dansen als een aap en de bijhorende geluiden te maken. 'Ik danste als een aap, omdat ze me behandelden als een aap', verklaarde Eto'o na afloop geïrriteerd.

Scheidsrechter Mendez noteerde in zijn wedstrijdverslag niets van voorval. Volgens hem was er niets bijzonders (?!) aan de hand, zodat de Spaanse bond geen onderzoek instelde. Eerder dit seizoen legde de RFEF Atlético Madrid en Albacete geldboetes op van ruim zeshonderd en driehonderd euro vanwege het wangedrag van supporters.

Eto'o zweeg niet. 'Een zwarte als scheidsrechter zoals in Engeland? Hier? Als er één zou zijn, dan zouden ze hem vermoorden. Scheidsrechters zijn sowieso al niet geliefd, maar gehaat. En als ze dan ook nog eens zwart zouden zijn, dan kun je raden wat er gebeurt', klonk het.

Hij kreeg bijval van scheidsrechter Eduardo Iturralde Gonzalez. 'De mensen die het probleem moeten aanpakken, doen er niets aan. Dus is het een groot probleem. Natuurlijk hoor ik dat soort geluiden als ik op het veld sta. Je hoort er alles. En ik zeg je één ding: de dag dat er een zwarte speler besluit om van het veld te lopen, ga ik met hem mee.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties