Örebro moet dan toch degraderen

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Örebro moet dan toch degraderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Riksidrottsnämnden (RIN), het Zweedse nationale sportcomité, heeft dan toch besloten om Örebro SK voor dit seizoen geen licentie voor de Allsvenskan, de Zweedse eerste klasse, toe te kennen. Goed nieuws voor de Zweedse voetbalbond, dat hierdoor een crisis in de Allsvenskan vermeden ziet.

In november vorig jaar trok de Zweedse voetbalbond wegens financiële redenen de licentie van eersteklasser Ã–rebro in, waardoor de ploeg het komende seizoen in de tweede klasse zou moeten beginnen. Kort daarop kende de bond de vrijgekomen plaars in de Allsvenskan toe aan Assyriska, het nummer drie uit de tweede klasse. Örebro stapte begin dit jaar echter naar de Riksidrottnämden, dat besloot om de zaak opnieuw te onderzoeken wegens procedurefouten begaan door de Zweedse bond. Sindsdien bestond er grote onzekerheid over wat er met de Allsvenskan zou moeten gebeuren indien Örebro van de RIN gelijk zou krijgen, aangezien de bond Assyriska al officieel een plaats in de hoogste afdeling had toegekend.

De Zweedse voetbalbond mag nu dus opgelucht ademhalen: de RIN geeft Örebro dan toch geen nieuwe licentie, waardoor de ploeg verplicht degradeert naar de tweede klasse. Bij de ploeg in kwestie heerst er naast ontgoocheling ook onbegrip: "Ons boekjaarresultaat toont voor de eerste keer sinds jaren een een positief saldo. Dit geeft ons recht op een licentie voor 2006. Dus is er geen enkele reden om ons het seizoen 2005 in de tweede klasse te laten spelen", aldus Rose-Marie Frebran, vice-voorzitter van Örebro SK. De ploeg liet ook al weten dat ze haar zaak schriftelijk gaat voorleggen aan de representatieve commissie van de Zweedse bond.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties