Ronny Johnsen tekent bij VÃ¥lerenga

viki meeuwis
| 0 reacties
Ronny Johnsen tekent bij VÃ¥lerenga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eind januari, na afloop van Johnsens contract bij Newcastle United, nam VIF contact met hem op.
Afgelopen woensdag werd op een persconferentie bekendgemaakt dat de 38-jarige Johnsen bij VIF had getekend. Een beetje verrassend aangezien hij eerder nochtans aangekondigd had te stoppen met voetballen. Zijn contract geldt voor 1 jaar met een optie tot verlenging voor nog een jaar. Zijn loon is gekoppeld aan zijn prestaties en aan een vast aantal matchen dat hij zal moeten spelen.
 
Johnsen, die eerder al uitkwam voor o.a. Manchester United, Aston Villa en Newcastle United, ziet VÃ¥lerenga wel zitten. “Het is een geweldige ploeg, met vele jonge, beloftevolle spelers en een deel geroutineerde. VIF beschikt bovendien over een professioneel trainersteam waarmee ik heel goed overweg kan”, zei Johnsen.

Trainer Rekdal is vol lof over zijn nieuwe aanwinst. Volgens hem is Johnsen een echte prof en kunnen de andere spelers in de ploeg nog veel van hem leren. “De ploeg waarin hij terecht komt bestaat uit spelers die een hechte band met elkaar hebben, we lachen veel samen, de sfeer in de kleedkamer zit goed maar tegelijkertijd zijn we ook profs. Ik geloof dat Ronny heel goed in ons team zal passen”

Johnsen zelf heeft in zijn carrière veel last gehad van blessures en dat heeft hem bij zijn laatste club Newcastle United, veelvuldig op de bank gehouden. Hij hoopt nu dat hij net als Steffen Iversen, die blessures dankzij de goede medische behandeling in Noorwegen, achter zich kan laten.

Eerder deze week had VIF-speler Kjetil Wæhler nog laten verstaan dat VÃ¥lerenga geen nood had aan Johnsen. Daarover was Rekdal echter niet te spreken. Volgens hem is het niet aan spelers om te bepalen wie er mee in de ploeg komt. Daarenboven gelooft hij vast in de kwaliteiten van Johnsen, die volgens hem zowel een rol van defensieve middenvelder als verdedigende middenvelder aankan. 
Bovendien wil Rekdal zijn spelersstal een beetje uitbreiden met het oog op de komende wedstrijden in de Royal League en daaruit volgend mogelijke Europese wedstrijden. “Als je in beschouwing neemt hoeveel wedstrijden we in een seizoen moeten spelen, spelen we eigenlijk ongeveer twee keer een seizoen in de Tippeligaen. Dan heb je wel degelijk ook een groot aantal spelers nodig”, aldus Rekdal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties