Hattrick voor Henry

Yves Dekoning
| 0 reacties
Hattrick voor Henry
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arsenal - Portsmouth 3-0

Arsenal heeft met 3-0 gewonnen van Portsmouth. Thierry Henry had een groot aandeel in de overwinning. De Franse goalgetter scoorde maar liefst drie keer tegen Pompey. 

Arsenal domineerde de eerste helft, maar de beste kansen waren voor Portsmouth. De bezoekers waren vooral gevaarlijk in de lucht. Aiyegbeni Yakubu was erg dicht bij de openingstreffer toen hij een voorzet van Matthew Taylor tegen de dwarsligger kopte. Vijf minuten voor rust brak Thierry Henry de ban. Na een krachtige run van Lauren kon hij de bal voorbij doelman Konstantinos Chalkias werken. Vlak voor rust ging de keeper van Pompey bij een hoekschop in de fout, maar Patrick Vieira knalde de bal over.

In de tweede helft bood Portsmouth minder weerstand. Op aangeven van Vieira kon Henry er in de 53ste minuut 2-0 van maken. De bezoekers gingen dan toch nog op zoek naar de aansluitingstreffer. Jens Lehman moest enkele keren ingrijpen. Aan de overkant was het weer Henry die de weg naar doel vond. Hij draaide knap een vrije trap binnen, de hattrick was af.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties