Puntenaftrek voor Videoton

Puntenaftrek voor Videoton
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Hongaarse Videoton werd gisteren door de Hongaarse voetbalbond gestraft met een puntenaftrek van drie punten. Reden is het niet betalen van een schuld aan hun voormalige speler Pedrag Gajic.

Videoton moest de Serviër Gajic nog 14.700 euro. Volgens de Fifa-regels mag een nationale bond een ploeg straffen met puntenaftrek als het een schuld niet wil betalen. De Hongaarse voetbalbond deed dit en dreigde met nog meer verlies van punten. Dit zal er niet komen aangezien het bestuur van Videoton zegt dat het de schuld betaald heeft.

Videoton is niet de eerste Hongaarse club die dit seizoen punten verliest. Eerder dit seizoen verloor MTK Boedapest één punt nadat ze hun voormalige coach Sandor Egervari niet wou uitbetalen. Na het verlies van het punt deed de club dat wel.

Videoton blijft ondanks het puntenverlies zevende in de Hongaarse eerste klasse. Het volgt nu wel al op 15 punten van leider Ferençvaros. De Hongaarse competitie wordt dit weekend terug op gang getrapt na een winterstop van drie maanden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties