Nemen Iberische ploegen de macht?

Nemen Iberische ploegen de macht?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nemen de Iberische ploegen de macht? Dat is de vraag die we ons moeten stellen aan de vooravond van de terugwedstrijden in de 1/8ste finales van de Uefa Cup. In de kwartfinales van de Champions League zit geen enkele Iberische club, in die van de Uefa Cup kunnen er dat er vier zijn.

De ploeg die het meeste kans maakt is het Portugese Sporting Lissabon. Zij moeten thuis tegen Middlesbrough een 3-2 voorsprong verdedigen. Sporting zal het evenwel moeten doen zonder Fabio Rochemback en Custodio Castro. Achter de naam van Anderson Polga staat nog een vraagteken. De blessurelijst van Middlesbrough begint te verkleinen, maar toch zal de club het nog moeten doen zonder Ugo Ehiogu, Gaizka Mendieta en Malcolm Christie

Een tweede Iberische ploeg die kans maakt om door te stoten is Real Zaragoza. Vorige week scoorde de club op het einde via Savio de o zo belangrijke uitgoal. De 1-1 eindstand betekent dat Austria Wenen moet scoren. Zaragoza past toch maar beter op, want in de vorige ronde ging Austria met 2-1 gaan winnen op het veld van Athletic Bilbao. Zaragoza had afgelopen weekend echter een goede voorbereiding door een andere Spaanse Uefa Cup-deelnemer, Sevilla, met 1-0 te verslaan.

Dat Sevilla moet naar Parma, de enige Italiaanse club, met als opdracht: scoren. Daartoe dwingt het 0-0 gelijkspel vanuit de heenwedstrijd hen. En laat het nu net in de aanval zijn waar het schoentje wringt. Sevilla heeft immers geen enkele van zijn vijf laatste Primera Division-wedstrijden gewonnen en kon zelfs in de laatste twee geen enkele keer scoren. Bovendien moeten de Spanjaarden het doen zonder verdediger Javi Navarro die geschorst is. Parma moet het dan weer stellen zonder middenvelder Marco Marchionni. Hij liep vorige zondag in de wedstrijd tegen Atalanta een blessure aan de rechterknie op en moet onder het mes.

De vierde Iberische ploeg die nog in de running is, is Villarreal. In tegenstelling tot de andere ploegen moeten zijn nog hun heenwedstrijd afwerken. Vorige week was het veld in Boekarest immers onbespeelbaar. Toch reist de club niet af zonder problemen en dat in het aanvallende compartiment. Diego Forlan is immers cup-tied, terwijl achter de naam van Jose Mari nog een vraagteken staat. De aanval zal dus meer dan waarschijnlijk geleid moeten worden door de Argentijn Luciano Figueroa.

AZ Alkmaar en Newcastle United zitten beiden al met anderhalf been in de kwartfinales. Beiden gingen immers met 3-1 gaan winnen op het veld van respectievelijk Shaktar Donetsk en Olympiakos. Nu nog uitgeschakeld worden, zou, om het met de woorden van Alan Shearer te zeggen, crimineel zijn. Bij Olympiakos ontbreekt Rivaldo met een enkelprobleem en zijn Grigorios Georgatos en Athanasios Kostoulas geschorst wegens hun rode kaart in de heenwedstrijd.

In de twee laatste partijen hebben CSKA Moskou en AJ Auxerre de beste papieren. Mouskou ging 1-1 gelijkspelen op het veld van Partizan Belgrado, terwijl Auxerre met 1-0 ging winnen op het veld van reeksgenoot Lille. Beide ploegen kunnen dus een afwachtende houding aannemen aangezien de bezoekers moeten aanvallen om te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties