Wie neemt leiding?

Wie neemt leiding?
Foto: © SC

De 27e speeldag in de Bundesliga: wie kan de zenuwen het best bedwingen en neemt de leiding of kunnen de achtervolgers de twee koplopers nog bedreigen?

Bayern staat voor een verplaatsing naar Wolfsburg. Het team van Eric Gerets heeft nog wel wat goed te maken voor eigen publiek en kan dit doen door een klinkende overwinning tegen München.
Beide ploegen kunnen in hun beste bezetting aantreden.

Schalke neemt het thuis op tegen Nurnberg, een gevaarlijke tegenstander, vroeg scoren is hier de boodschap.
Vermant start in de basis, achter Assamoah staat nog een vraagteken.

Hansa Rostock heeft nog een waterkansje op behoud, maar dan moet er zeker tegen Mainz 05 gewonnen worden.

Kaiserslautern en Hannover spelen voor een plaats in de Intertoto, de gasten uit het Noorden wonnen nog maar één keer op de Betzenberg.

Bielefeld krijgt Leverkusen over de vloer en moet de diensten missen van Owomoyela waarschijnlijk tot op het einde van het seizoen, een serieuze aderlating voor trainer Rapolder. De bezoekers hopen nog altijd op een Uefa-ticket.

Hamburg, met Van Buyten in de basis, reist naar het Zwarte Woud om er drie punten te gaan halen bij rode lantaarn Freiburg. De keuze tussen Mpenza en Takahara laat trainer Doll nog open, of misschien spelen ze allebei omdat er moet gewonen worden met het oog op Europees voetbal.

In het Weserstadion maken Bremen en Stuttgart onder elkaar uit wie zich nog in het titeldebat kan mengen. De verliezer ziet zijn kansen op de Champions League in ieder geval gevoelig slinken.

Zondag moeten de Fohlen in hun Borussia Park absoluut de punten thuis houden tegen Bochum, zo niet dreigt terug de degradatie. Of Wesley Sonck speel,t hangt af van trainer Advocaat, die bij eventueel verlies kop van jut zal zijn.
Thijs, Van Kerckhoven en Daems staan in de basis, wat al laat uitwijzen dat Gladbach defensief zal acteren.
Bochum kon dit seizoen nog maar één keer winnen op vreemde bodem.

Borussia Dortmund staat op twee punten van de Intertoto en moet proberen tegen Berlijn nog eens een driepunter te scoren. Jan Koller is uiterst twijfelachtig, Ewerthon is zijn vervanger. Eindelijk hoopt men nog eens op een goede prestatie van Rosicky, aan de grasmat zal het niet liggen, deze is nagelnieuw. Hertha rekent op goalgetters Marcelinho en Rafael.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties