Ajax onderuit in Heerenveen, PSV wint weer

J. S.

Ajax leed vanavond een dure nederlaag in Heerenveen. De Amsterdammers gingen met 2-1 onderuit bij de Friesen. Lange tijd zag het er nochtans niet naar uit dat de thuisploeg Ajax kon bedreigen. Charisteas opende na een halfuur spelen de score voor de bezoekers. Een zwaar gehavende thuisploeg kon hier geen vuist tegen maken en Ajax leek al vroeg gewonnen spel te hebben. Toch kwam Heerenveen op gelijke hoogte na een doelpunt van Seip, zo'n halfuur voor het einde. In de slotminuten bezorgde Samaras zijn ploeg zelfs nog de de drie punten.

PSV had aan één helft genoeg om FC Utrecht uit te tellen, de Eindhovenaren wonnen met 2-0 en blijven aan de leiding in de Holland Casino Eredivisie. De ploeg van trainer Guus Hiddink sloeg z'n bres in het laatste kwartier van de eerste helft. Acht minuten voor de pauze was het Jan Vennegoor of Hesselink die zijn ploeg op een voorsprong zette, waarna Ji-Sung park nog voor de rust voor de beslissing zorgde: 2-0. Na rust gebeurde er niet veel meer, waardoor de wedstrijd  op een logische 2-0 eindigde.

Willem II won makkelijk met 4-1 tegen De Graafschap. Ax bracht de bezoekers nog wel op voorsprong, maar via doelpunten van Ceesay, Bobson, Agustien en Denissen behaalden de Tilburgers een simpele overwinning.

Tenslotte eindigde ADO Den Haag - RKC Waalwijk op een scoreloos gelijkspel.