28e speeldag

Niels Hendriks
| 0 reacties
28e speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 28e speeldag brengt kampioen KVSK United naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een wedstrijd tegen WS Woluwe. De thuisploeg, die op een vijfde plaats staan in de rangschikking, is nog één van de ploegen in de running voor een eindrondeticket. Voor de Noord-Limburgers is het weer een etappe in hun koers naar een foutloze competitie, wordt de Brusselse klip ook foutloos genomen?

Vice-kampioen OH Leuven trekt naar het Damburgstadion van Bocholt. De Damburgers, die zich vorige speeldag definitief gered hebben, kunnen vrij en onbevreesd deze match aanvatten tegen de Leuvenaars die al in volle voorbereiding zijn voor de eindronde. Tongeren dat al 2 speeldagen vruchteloos tracht haar eindrondeticket te behalen, kan op deze 28e speeldag trachten haar 3e poging tot een goed einde te brengen bij hun bezoek aan het Bergéstadion van Tienen. De suikerjongens verloren nog niet onder hun nieuwe trainer Daniël Nassen, zodat het weeral geen eenvoudige opdracht lijkt voor de jongens van trainer Visser.

Sprimont, de favoriet voor het behalen van de 4e plaats en het daarmee gekoppelde laatste eindrondeticket, kan in eigen huis met een zege tegen Diegem hierop een serieuze optie nemen. Outsider Walhain kan op eigen terrein ook nog zijn kansen gaaf houden mits een zege tegen kelderploeg Veldwezelt. De situatie voor de Maaslanders in echter prangend en ze kunnen zelf ook met niets minder tevreden zijn dan een overwinning.

In de Oostkantons vindt de partij plaats tussen Kelmis en UR Namen. De thuisploeg, die zich in hun eerste seizoen derde klasse onbedreigd heeft kunnen handhaven in de middenmoot van de rangschiking, ontmoet met Namen een ploeg die al 14 opeenvolgende wedstrijden niet heeft kunnen winnen en hierdoor ook nog in slechte papieren is geraakt. Een rasechte zespuntenwedstrijd is er in de Borinage, waar het plaatstelijke Francs Borains met een zege tegen rode lantaarn Seraing RUL een sterke stap kan doen richting behoud. Voor ‘Les Tigres’ is het ook bijna de match van de laatste kans. Tenslotte is er nog het treffen tussen Kermt-Hasselt en Olympic Charleroi waarbij de Limburgse hoofdstedelingen best ook de drie punten thuis houden om zo definitief het behoud in derde klasse te verzekeren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties