Charlton - Bolton 1-2

Tom Ceusters

Na een magere 5/15 moest Charlton vandaag de wei in tegen Bolton. De bezoekers zijn een directe concurrent voor Europees voetbal, dus de thuisploeg had geen keuze: een overwinning was noodzakelijk.

De wedstrijd begon uitstekend voor de Wanderers. Al na 5 minuten kreeg Jay-Jay Okocha de kans zijn ploeg vanop de penaltystip op voorsprong te schieten na handspel van Hermann Hreidarsson. De donkere spits faalde niet en Charlton was onmiddellijk op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg trok meteen ten aanval, maar Bolton-keeper Jaaskelainen moest niet in actie komen op schoten van Jeffers en van een bedrijvige Murphy

Na een half uur kreeg Charlton wat het verdiende: een pass van Murphy belandde in de voeten van Jeffers, wiens harde knal op twee spelers afweek en zo Jaaskelainen kansloos liet. Meteen het sein voor Bolton om opnieuw ten strijde te trekken. De pogingen van Davies en Okocha waren echter niet precies genoeg om het sluitstuk van Charlton te verontrusten. Vlak voor rust probeerde opnieuw Danny Murphy nog eens, maar Jaaskelainen stond pal. Aan de andere kant kreeg Giannakopoulos in blessuretijd nog een kans, maar zijn kopbal ging naast. 1-1 halfweg.

Charlton begon enthousiast aan de tweede 45 minuten. Konchesky probeerde meteen van buiten het strafschopgebied, zonder al te veel gevaar. Murphy stelde Jaaskelainen nog eens op de proef, maar lang duurde de druk van de thuisploeg niet, en Bolton sloeg keihard toe: voorzet Giannakopoulos, doorgekopt Speed, en de pas ingevallen Diouf kopte zijn ploeg opnieuw op voorsprong. De bezoekers gingen onmiddellijk op zoek naar meer, maar het schot van Hierro werd gepakt door Kiely. Charlton leek murw geslagen, Bolton bleef de gevaarlijkste ploeg, maar de thuiskeeper stond pal op een schot van Nolan

Met het einde in zicht ging Charlton met de moed der wanhoop op zoek naar de gelijkmaker. Bolton kwam er de laatste 20 minuten niet meer aan te pas, de kooi van Jaaskelainen werd regelmatig onder vuur genomen. Jonatan Johansson kon met een volley nog bijna raak treffen, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit.

Uitstekende zaak voor Bolton, dat over Liverpool naar de vijfde stek springt. Charlton blijft op de sukkel.

Charlton: Kiely, Konchesky (79' Kishishev), Perry, Fortune, Hreidarsson, Rommedahl, Holland, Hughes (78' Euell), Murphy, Thomas (66' Johansson), Jeffers.

Bolton: Jaaskelainen, Hunt, Ben Haim, N’Gotty, Candela (74' Gardner 74), Hierro, Speed, Okocha (89' Campo), Giannakopoulos, Nolan, Davies (55' Diouf).

Scheidsrechter: Wiley

Doelpunten: 7' Okocha (0-1, pen.), 29' Jeffers (1-1), 58' Diouf (1-2)

Geel: Ben Haim (Bol)