RBC wint nog eens

Dieter Arens

RBC heeft zijn partij tegen ADO Den Haag met 2-0 gewonnen. Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Dolf Roks, de nieuwe trainer van RBC.

Na 20 minuten spelen stond de eindstand al op het bord. Guijt bracht zijn ploeg meteen 1-0 voor en een kwartiertje later zorgde Loran met een kopbal voor de 2-0 eindwinst.

Verder won ook Heerenveen zijn wedstrijd van Vitesse met 1-3. Nochtans begon Heerenveen niet al te best. Amoah bracht Vitesse op een 1-0 voorsprong, maar diep in de tweede helft werd de scheve situatie nog recht gezet. Samaras, Yildirim en Nilsson scoorden.

De laatste partij van de avond werd een spektakelstuk met maar liefst 6 doelpunten. RKC Waalwijk won met 2-4 op het veld van De Graafschap. Na één minuut was De Graafschap al op achtervolgen aangewezen. Oost maakte meteen de 0-1. Met een penalty van van Beukering werd het 1-1, maar nog voor de rust kwam RKC weer op voorsprong via opnieuw Oost.

Na de pauze kwam De Graafschap weer op gelijk hoogte. Robbemond was de doelpuntenmaker. Nadien was De Graafschap er wel aan voor de moeite, want Takak en Oost zorgden voor de 2-4 winst.