Scholier KVSK Utd riskeert schrapping van bondslijst

Niels Hendriks
| 0 reacties
Scholier KVSK Utd riskeert schrapping van bondslijst
Foto: © SC

Een 16-jarige scholier van KVSK United riskeert van de bondslijsten geschrapt te worden. Tijdens de uitwedstrijd tegen Olympic Charleroi zou hij de scheidsrechter een kopstoot gegeven hebben. Nog drie andere spelers kregen een schorsing, één van hen mag acht maanden niet mag voetballen. 

Trainer Raymond Jaspers (ex-speler van Anderlecht) vertelt in Het Belang van Limburg:  "De officiële scheidsrechter was niet aanwezig. In principe is het dan zo dat de bezoekers iemand mogen aanduiden om te fluiten. De mensen van ROC Charleroi waren het daar niet mee eens. Na veel vijven en zessen hebben wij dan maar toegestaan dat iemand van hen de wedstrijd zou leiden. Zo voorkwamen we dat de wedstrijd uitgesteld moest worden. Vanaf dan is het volledig misgelopen. Zoiets heb ik in mijn hele carrière nog niet meegemaakt."

Ook de bewuste speler begrijpt het niet: "Na de match wilden we de scheids een hand gaan geven. Ik kreeg een duw, struikelde en viel op hem. Hij beweert dat ik hem een kopstoot gegeven heb. Dat is natuurlijk pure onzin." Deze spelers hadden nog nooit een kaart gekregen en de club heeft een onberispelijke reputatie. Toch krijgen deze spelers meteen zo'n zware straffen, ondanks dat de secretaris van Olympic Charleroi een pleidooi had gehouden voor milde straffen uit te spreken. KVSK United gaat uiteraard in beroep tegen deze zware uitspraak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties