Juve op zucht van titel

Maarten Vandenabeele

Juventus is heel dicht bij de 28e scudetto uit haar rijke geschiedenis. De Bianconeri klopten gemakkelijk Parma, terwijl enige rivaal Milan niet verder dan een 2-2 gelijkspel geraakte bij Lecce. Met nog 2 matchen voor de boeg staat de ploeg uit Turijn 5 punten voor op de Rossoneri.

Juve startte uitstekend tegen het voor het behoud vechtende Parma. Al na 5 minuten kopte Del Piero een voorzet van Camoranesi voorbij Frey: 1-0. Na 23 minuten een bijna identiek scenario: Camoranesi nam een hoekschop en Ibrahimovic, terug na zijn 3 speeldagen schorsing, kopte de bal tegen de netten, 2-0. Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Gilardino, de topscorer van de Gialloblu werd goed uit de wedstrijd gehouden en na de pauze verscheen 'Gila' zelfs niet meer op het veld. Op het einde was er nog een mooi eerbetoon aan Ciro Ferrara: de verdediger kreeg nog enkele speelminuten van Capello, waardoro hij zijn 500e match in de Serie A speelde.

AC Milan liet het afweten in Lecce. Het begon nochtans goed: al na 12 minuten kopte Kaladze een hoekschop binnen, 0-1. Met deze verdiende voorsprong gingen beide ploegen rusten. Als een razende kwam de thuisploeg uit de kleedkamer: Konan plukte daar al na 1 minuut de vruchten van. Hij kopte voorbij Dida. Milan sloeg echter vlug terug: na een buitenspelgeur en een mogelijke handsbal van Inzaghi scoorde Shevchenko de 1-2. Omstreden, maar het doelpunt telde. Toen Konan halfweg de tweede helft rood zag voor een vuile ingreep op Kakà, leek de wedstrijd gespeeld maar in de slotfase zorgde Vucinic toch nog voor de verrassing: 2-2.

Inter is zeker van de derde plaats in de eindstand na een magere 1-0 tegen Livorno. Christian Vieri scoorde het enige doelpunt in de 13e minuut.

De strijd om het vierde Champions League-ticket blijft razend spannend. Beide protagonisten speelden vanmiddag tegen elkaar maar in Udinese-Sampdoria bleef het 1-1. De laatste 2 speeldagen zullen beslissen wie van de twee het uiteindelijk zal halen. Castellini opende de score in de 25e minuut: 0-1. De thuisploeg reageerde en Pisano vloerde zijn eigen doelman in de 36e minuut: 1-1. Na de pauze gebeurde nog weinig, beide ploegen leken tevreden met het resultaat.

De Romeinse derby was wellicht de saaiste van de afgelopen jaren: AS Roma en Lazio hadden schrik van de nederlaag en namen geen enkel risico. Op het einde van de wedstrijd werden alle spelers door hun supporters uitgefloten. 0-0 was dan ook de terechte uitslag.

Fiorentina slaagde er niet in om de levensbelangrijke degradatietopper van Atalanta te winnen. In Firenze bleef het 0-0 waardoor beide ploegen nog altijd op een degradatiestek staan.

Chievo, met zijn nieuwe coach D'angelo, won wel een degradatietreffen. In Siena wonnen de Veronezen met 0-1. Semioli maakte zichzelf onsterfelijk bij de fans met een doelpunt in de 80e minuut.

Palermo behaalde op de valreep een punt in het thuisduel met Reggina. Mesto (foto) had de bezoekers na 37 minuten aan de leiding geholpen. In de toegevoegde tijd kopte Toni op de paal maar de bal keerde terug en Barone aarzelde niet: 1-1. De eilandbewoners zijn zo goed als zeker van Europees voetbal.

Het eilandenduel tussen Messina en Cagliari werd gewonnen door de Sicilianen. D'Agostino zette net voor rust een strafschop om (1-0) maar net na rust maakte Alvarez gelijk. In de slotfase besliste Amoruso het treffen: 2-1.

Brescia boekte een vitale overwinning in Bologna. Del Nero scoorde na 50 minuten de 0-1. Halfweg de tweede helft kreeg Caracciolo zijn tweede gele kaart na een akkefietje met doelman Pagliuca. Met zijn tienen liep Brescia verder uit: Stankevicius zorgde voor de 0-2. De tegentreffer van Bellucci kwam te laat, 1-2.