Feyenoord trekt aan de mouw van Booy

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Feyenoord trekt aan de mouw van Booy
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Foeke Booy blijkt in De Kuip in pole-position te liggen om de pas opgestapte Ruud Gullit op te volgen als trainer. De huidige trainer van FC Utrecht zou zelf al op de hoogte gesteld zijn van de interesse uit Rotterdam. Dat is wat het Algemeen Dagblad wist te vertellen.

De 43-jarige Booy werd geboren in Leeuwarden en kende een fraaie carrière als voetballer. Daarbij waren ook de Belgische clubs KV Kortrijk, AA Gent en vooral Club Brugge waar hij naam en faam maakte. Hij stopte zijn spelerscarrière bij FC Utrecht. Daar begon dus ook zijn trainersloopbaan. In de Galgenwaard was hij achtereenvolgens jeugdtrainer, trainer van het tweede elftal, assistent en nu al een aantal jaar ook hoofdtrainer. Onder zijn leiding verzamelde de club uit de Domstad in de afgelopen jaren tweemaal de Amstelcup en éénmaal de Johan Cruijff-schaal.

Booy zit wel in een lastig parket. In januari werd zijn contract opengebroken en verlengd met twee en een half jaar met de strikte voorwaarde dat hij de club tussentijds niet zou verlaten. Ook Trond Sollied zou in de running zijn bij de Rotterdammers. En Booy, die solliciteerde in het voorbije najaar naar aanleiding van het Uefacupduel tussen Club Brugge en FC Utrecht al eens naar de post van hoofdcoach bij blauwzwart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties