PSG bijt in het zand; Metz speelt gelijk

Jimmy Wouters

Paris SG – Nice 1-2

Paris Saint-Germain incasseerde zaterdagavond de eerste nederlaag van het seizoen. Toch begonnen de hoofdstedelingen uitstekend aan de partij. Na amper een dikke minuut spelen opende Pauleta de score nadat Dhorasoo een vrije trap vanop 40 meter op het hoofd van de aanvaller borstelde. Nice speelde erg goed mee en Kalou kreeg in de eerste helft tot twee maal toe een uitstekende kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen.

De partij bleef gelijk opgaand. Toch duurde het tot in de 73e minuut voordat Nice via Traoré terug op gelijke hoogte kwam. PSG ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de winning-goal, maar het was Nice dat vlak voor tijd met de winst ging lopen. Balmont bediende Bagayoko die niet twijfelde en zo de zege mee naar Nice nam.

Nantes – Metz 0-0

Nantes - Metz was een vrij zwakke partij die logischerwijze op 0-0 eindigde. Meteen al de derde 0-0 voor een erg defensief Metz.

De wedstrijd stelde nauwelijks wat voor en de kansen waren schaars. De beste mogelijkheden waren nog voor Metz, maar Diallo, Pujol en Bamogo slaagden er niet in te scoren.