Huntelaar en Lindenbergh geschorst *UPDATE*

Kevin Pieters
| 0 reacties
Huntelaar en Lindenbergh geschorst *UPDATE*
Foto: © SC

                              Olaf Lindenbergh moet mogelijks flink boeten voor de rode kaart die hij gisteren opliep in het verloren competitieduel tegen AZ (4-2). De middenvelder van Ajax die gisteren nog één van de sterkhouders was in dat duel, heeft van de openbaar aanklager van de KNVB een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden gekregen, waarvan één voorwaardelijk is.

Lindenbergh kreeg een rode kaart wegens een overtreding op Shota Arveladze. Kort voor tijd sloeg de Ajacied de passerende spits in het gezicht. De Amsterdammer heeft tot maandagavond om het schikkingsvoorstel van de aanklager te accepteren.

Ook Klaas-Jan Huntelaar wacht een lange schorsing. De aanvaller van SC Heerenveen werd gisteren in het competitieduel tegen Feyenoord (5-1 verlies) uitgesloten. De spits trapte Feyenoorder Pascal Boschaart in het kruis. Huntelaar kreeg een voorstel van drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. De international van Jong Oranje moet voor maandagavond beslissen of hij het voorstel accepteert, of dat hij in beroep gaat.

*UPDATE*

Huntelaar is akkoord gegaan met de schorsing en moet zodoende twee duels van de club van trainer Gertjan Verbeek aan zich voorbij laten gaan.

Ajax kan de komende drie wedstrijden niet beschikken over Olaf Lindenbergh. De middenvelder accepteerde vanmiddag het schikkingsvoorstel dat de openbaar aanklager van de KNVB hem deed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties