Degraderende clubs ontslaan hun trainer

viki meeuwis
| 0 reacties
Degraderende clubs ontslaan hun trainer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer Ola Haldorsen en zijn assistent, Jan Erik Bjerk, hebben te horen gekregen dat ze niet langer welkom zijn bij Bodø/Glimt. Dat schrijft althans de krant Avisa Nordland. Nog volgens diezelfde bron zouden de spelers van Glimt vandaag over het ontslag ingelicht worden. Het ontslag is niet echt onverwacht. De slechte resultaten van het afgelopen seizoen in de Tippeligaen, de Noorse eerste klasse, liggen hiervoor aan de basis. Glimt begon slecht aan het seizoen en kon die achterstand nooit meer inhalen. De club eindigde laatste in de rangschikking met amper 24 punten en speelt volgend seizoen in tweede klasse . 

Maandag al liet het bestuur de spelers samenroepen om hun mening te vragen over het trainersduo. Een deel van de spelerskern had al herhaaldelijk hun ongenoegen geuit over de manier van werken van Haldorsen en Bjerk.

 
In gerelateerd nieuws werd bekend dat veteraan Erik Hoftun een aanbod van Rosenborg om assistent te worden van hoofdtrainer Per-Mathias Høgmo niet aanvaard heeft. 
Hoftun heeft ervoor gekozen om bij Glimt te blijven als speler en bovendien tot het trainersteam toe te treden. Hoftun speelde sinds 1994 bij Rosenborg waar hij jarenlang aanvoerder was. Vorig seizoen verkoos de 36-jarige middenvelder om een stap terug te zetten en tekende bij Bodø/Glimt. Verwacht wordt dat het nieuwe team bij Glimt tegen 1 december paraat zal zijn.

 
Ook Ivar Morten Normark, trainer bij Aalesund is ontslagen. Dat bevestigde AaFK-directeur Arne Aambakk in een persmededeling. Voor Normark kwam het ontslag als een volslagen verrassing, temeer daar hij in juli nog een contractverlenging voor drie jaar had getekend. Volgens Normark zal hij zich niet zomaar bij de eenzijdige beslissing neerleggen.

Normark was al vijf jaar aan de slag bij Aalesund. In die periode maakte hij zowel hoogtepunten als mindere goede momenten mee. Tot twee maal toe wist hij de club tot in de hoogste klasse te brengen, afgelopen seizoen was de tweede keer. Maar telkens degradeerde de club het seizoen erna al terug naar tweede klasse. 

Naar verluidt zouden het ook hier de spelers zijn die aan de basis liggen van het ontslag. De onvrede over de sportieve leiding was groot en er waren er maar enkelen die Normark nog steunden. Het bestuur is momenteel in overleg met verschillende kandidaten voor de trainerspost, maar wil hierover geen verdere info geven tot de onderhandelingen afgerond zijn.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties