Ebbinge blijft nog tijdje op intensieve zorgen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ebbinge blijft nog tijdje op intensieve zorgen
Foto: © SC

De toestand van RBC-speler Arjan Ebbinge is stabiel, maar blijft ernstig. Hij moet zeker nog twee weken op intensieve zorgen blijven. Mogelijk wacht hem een nieuwe operatie.

Dinsdag onderging Ebbinge een operatie aan zijn dunne darm. Na een botsing met Utrecht-speler Tim Cornelisse liep hij daar een scheurtje op. Momenteel wordt Ebbinge beademd en kunstmatig in de coma gehouden om zijn herstel te bevorderen. 

De operatie was alleszins wel een succes maar toch dringt een nieuwe operatie zich op. Door een gaatje in de dunne darm is er vocht in de buikholte gekomen en die moet nu worden gereinigd.

RBC-kapitein Robert Molenaar reageert emotioneel in BN/De Stem: "De berichten zijn verschrikkelijk, maar op verzoek van zijn familie laten we hem nu met rust. We hebben daar op het ogenblik niets te zoeken. Van zodra zijn gezondheid het toelaat, zullen we hem zeker bezoeken. Dat ontbreekt nu wel. Normaal ga je in zulke omstandigheden direct naar die jongen toe. Als je dit meemaakt met een medespeler, besef je wel hoe relatief voetbal is: winst of verlies." [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties