Ibrahimovic onder vuur in Zweden

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Ibrahimovic onder vuur in Zweden
Foto: © SC

Dinsdagavond werd in Zweden het Gala van de Gouden Bal gehouden. De Gouden Bal, die jaarlijks de beste Zweedse speler aanduidt en uitgereikt wordt door de Zweedse Voetbalbond en Sportbladet (Zwedens grootste sportkrant), ging dit keer zoals verwacht naar Zlatan Ibrahimovic. De spits van Juventus kwam echter niet opdagen om zijn prijs in ontvangst te nemen, iets wat hem in Zweden niet in dank afgenomen wordt.

De Gouden Bal is de grootste onderscheiding die een Zweedse voetballer in eigen land kan krijgen. Aan de uitreiking van de trofee gaat dan ook een groots gala vooraf, een beetje vergelijkbaar met het Gala van de Gouden Schoen bij ons. Dat de winnaar van de hoofdprijs niet eens kwam opdagen - Ibrahimovic bevond zich in Italië naar verluidt op een sponsortreffen - is dan ook een doorn in het oog van menigen: "Voor mij zou het niet meer dan normaal zijn om zo'n belangrijke trofee in ontvangst te komen nemen", aldus nationale doelman Andreas Isaksson. Het Zweedse sluitstuk won voor de vierde keer op rij de trofee voor de beste doelman, en kwam daarvoor graag vanuit Frankrijk naar Zweden.

Ook verdediger Patrik Andersson was een dergelijke mening toegedaan: "De Gouden Bal winnen is een grote eer, en het is dan ook zonde om die niet in ontvangst te komen nemen. Ik ga nu niet vertellen wat Zlatan moet doen en laten, maar deze trofee is iets heel groots."

Ook de twee andere grote sterren van het Zweedse voetbal, Henrik Larsson en Fredrik Ljungberg, kwamen hun prijs niet in ontvangst nemen. Larsson werd verkozen tot beste Zweedse voetballer aller tijden, Ljungberg was beste middenvelder van het jaar. De redenen voor hun afwezigheid - Larsson speelt woensdag een bekerwedstrijd, Ljungberg sukkelt met de wijsheidstanden - konden echter op iets meer begrip rekenen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties