Knokke en Wielsbeke op kop

Marc Dawyndt

In de wedstrijd Eernegem-Knokke waren in de eerste helft de betere kansen voor Eernegem.  Na de rust stak Eernegem nog een tandje bij en dit resulteerde in een doelpunt van Demunck.  Knokke nam daarna risico’s, waarbij Eernegem enkele kansen kreeg op de counter.  Het niet benutten van de kansen werd later zwaar aangerekend, daar Van Laer de gelijkmaker kon scoren in de 85e minuut. (uitslag 1-1).

Poperinge stond aan de rust tegen Wielsbeke met 3-2 voor.  Na 34’ stond Wielsbeke nochtans voor met 0-2 na doelpunten van Debels en Ovaere. Verdonck en 2x Delcroix (2x op strafschop) scoorden voor Poperinge.  In een tweede helft met drie rode kaarten (DeBacker (Poperinge), Verhelst en Ovaere (Wielsbeke)) werd de wedstrijd in het voordeel van Wielsbeke beslist na vrijschop en een eigen doelpunt. (uitslag 3-4).

In een matige 1e helft bleef tussen HO Oostende en Club Roeselare 0-0.  Kort na rust scoorde Roeselare twee maal, via Blondeel en Devos.  Daarna probeerde de thuisploeg te reageren, maar tot meer dan steriele druk kwam het niet.  Hajaji (Roeselare) kwam drie keer alleen voor de Oostendse doelman Watty, maar die liet zich niet meer vloeren.  Tien minuten voor tijd kon Oostende alsnog via Vandecasteele de eer redden. (uitslag 1-2)

Een niet zo sterk spelend Avelgem ging bij Koekelare met de volle buit lopen.  Een vroeg doelpunt in de eerste helft via Verfaillie, een vroeg own-doelpunt in de 2e helft en een voor de rest controlerende Avelgem beslisten de partij. (Uitslag 0-2)

Koksijde kreeg op het veld van Izegem al vlug de betere kansen via Poidevin en Gerry.  Verholle kon echter aan de overkant als eerste scoren, maar D’Hondt (Koksijde) scoorde op voorzet van Ternier meteen tegen.  Op slag van rust bracht Cnudde (Izegem) zijn ploeg terug voorop.  Koksijde kon via Mats Sarrazyn op voorzet van Gerry net na de rust de stand op 2-2 brengen.  Na slecht uitverdedigen bracht Otté de stand op 3-2.  Koksijde zette daarna alles op alles waarbij Poidevin bijna de gelijkmaker lukte, maar Izegem scoorde nog twee maal op de counter. (Uitslag 5-2)

De stand aan de rust tussen Blankenberge en Oostkamp was 0-0.  Na 50 minuten bracht Monte Oostkamp voorop op voorzet van Eeckeloo.  5 minuten later scoorde Geldhof via vrijschop de gelijkmaker binnen.  In een tumultueus einde, waarbij Decoene en Wildemeersch (beide Oostkamp) werden uitgesloten, hield Jolyt met een vrijschop de punten thuis. (Uitslag 2-1)

In de wedstrijd Kortrijk-Boezinge leidde Kortrijk vijf minuten voor tijd met 3-2, maar ex-Kortrijk-speler Dusselier scoorde de 3-3 in de 86e minuut.  Opmerkelijk is ook dat Kortrijk reeds na 37 minuten met 10 man verder moest na rood van Vandamme.  In de blessuretijd kreek bezoeker Lahaeye ook nog tegen rood aan zodat de partij eindigde op 3-3 en met 10 man tegen 10 man. (Uitslag 3-3)

Zwevegem verloor op het veld van Ieper met 2-0, zodat Zwevegem nog steeds 0 punten telt in de stand.  Een vroeg penaltydoelpunt van Houthoofd en een doelpunt van Lemoine beslisten de wedstrijd reeds in de 1e helft (Uitslag 2-0) [KV]