Jeugdspeler vecht tegen racisme

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Jeugdspeler vecht tegen racisme
Foto: © SC

Robby Vanhamel zegt u waarschijnlijk niets, maar deze jeugdspeler van Diegem Sport is aan een opmerkelijke actie begonnen. Zo wil hij in het kader van zijn eindwerk, het racisme in het jeugdvoetbal aanpakken.

Daarom heeft hij een eigen website opgericht waarin alle voetballiefhebbers hun idee'tjes voor een racisme-vrij voetbal kwijt kunnen. Zo wil hij zoveel mogelijk anti-racismeslogans via zijn website ontvangen. Maar dat is niet het belangrijkste. De jonge voetballer heeft namelijk een ethisch charter opgesteld, waarin hij zoveel mogelijk clubs oproept het te ondertekenen en toe te passen. 

Zo roept hij 20 Belgische voetbalclubs op om een voorbeeldfunctie in de strijd tegen racisme te zijn. Bij die twintig zitten onder meer Anderlecht, Club Brugge, Standard, Genk en KV Mechelen. Het is de bedoeling dat die ploegen een intern reglement opstellen waarin duidelijk opgeroepen wordt om racisme uit het voetbal te bannen. 

In zijn strijd voor een "proper" jeugdvoetbal krijgt Vanhamel alvast de steun van de Belgische voetbalbond en van het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding. 

Wilt u meer informatie rond het project of wilt u deze jonge voetballer steunen, dan kunt u altijd een kijkje nemen op zijn website: http://www.no-racism-at-foot.be/.  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties