Belgische scheidsrechters ook in Nederland onder vuur

Kristof Blomme
| 0 reacties
Belgische scheidsrechters ook in Nederland onder vuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belg Johan Verbist leidde zondag de wedstrijd tussen Utrecht en Ajax. De thuisploeg won de partij met 1-0, wat leidde tot frustraties bij de Ajacieden.

In de allerlaatste minuut wist Ajax op de valreep nog gelijk te maken. Althans, dat dachten ze bij de Amsterdammers. Het doelpunt van Anastasiou werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd door Verbist. De scheidsrechter was dan ook kop van jut bij Ajax. Volgens Nigel de Jong floot de ref heel slecht en snapte hij er niks van. 

Ondanks de spreekkoren weigerde Verbist om de wedstrijd stil te leggen. Ook dat stootte Ajax tegen de borst. De Nederlandse scheidsrechters grijpen veel kordater in bij spreekkoren. Wesley Sneijder was het slachtoffer van dienst. Het alom bekende "hoerenjong" en "Je moeder is een hoer" werd gescandeerd. Daarnaast maakten de Utrechtenaren sisgeluiden gevolgd door "Hamas! Hamas! De Joden aan het gas". 

Verbist verdedigde zich door te stellen dat de stadionomroeper eerst moest omroepen dat de spreekkoren moesten stoppen. Als dit niets uithaalde zou hij verwittigd worden door iemand naast het veld om de match te staken. Ook Wesley Sneijder, die het doelwit was van de thuissupporters, vroeg nooit om de match stil te leggen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties