Van kwaad naar erger tussen AZ en Vlaar

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van kwaad naar erger tussen AZ en Vlaar
Foto: © SC

De ruzie tussen de jonge verdediger Ron Vlaar en zijn club AZ Alkmaar gaat van kwaad naar erger. De verdediger haalde zwaar uit naar trainer Louis Van Gaal in de Nederlandse krant De Telegraaf en meldde zich vervolgens ziek. AZ overweegt Vlaar disciplinair te straffen.

Vlaar zei in de Telegraaf dat AZ al zijn zelfvertrouwen heeft weggenomen en dat het beter is dat hij vertrekt. Hij voegde er aan toe dat er dingen zijn gebeurd waar hij niet mee kan leven en ondanks alles was het toch zijn bedoeling om bij de club te blijven.

En dan haalde hij zwaar uit naar Louis Van Gaal: "Ik voel mij gechanteerd door de trainer. Het lijkt dat hij me bewust links laat liggen. Hoe kan het dat ik bij het Nederlandse nationale elftal de nummer twee ben in de pikorde na Khalid Bouhlarouz en bij AZ de nummer zes?"

Het is een publiek geheim dat Vlaar graag naar aartsrivaal Ajax zou verhuizen: "Gezien de restwaarde van mijn contract en mijn situatie bood Ajax het acceptabele bedrag van één miljoen euro, maar voorzitter Dirk Scheringa wil gezien zijn vete met de naar Ajax vertrokken technisch directeur Martin Van Geel niet meewerken en vroeg een veel te hoge transfersom. Daardoor haakte Ajax af." 

Die opmerkingen van Vlaar schoten het clubbestuur van AZ in het verkeerde keelgat. De club vroeg Vlaar onmiddellijk naar een reactie op dat artikel, maar dat gesprek ging dus niet door omdat de verdediger zich ziek meldde. Nu zouden beide partijen maandag rond de tafel gaan zitten en dan beslist AZ pas of het de speler een disciplinaire straf zal opleggen.

De verhouding tussen Vlaar en AZ zis ondertussen dusdanig bekoeld, dat voor Vlaar de arbitragecommissie de enige oplossing is voor hem om toch naar Ajax te verhuizen. En dat doet volgens de verdediger pijn want AZ is zijn club en hij vindt dat hij de Alkmaarderhout wordt uitgejaagd.

Louis Van Gaal reageerde ook al op het bewuste artikel in De Telegraaf. Hij doet de beschuldiging van chantage af als je reinste onzin. Van Gaal zegt dat hij dat in zijn beleid al heeft laten zien. Voorts vindt hij dat Vlaar niet via de media moet communiceren, maar die zaken intern moet houden. Wordt ongetwijfeld vervolgd... [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties