Graz en 'Arnie' hebben ruzie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Graz en 'Arnie' hebben ruzie
Foto: © SC

Het stadion van Sturm Graz en Grazer AK heet voorlopig niet meer het Arnold Schwarzeneggerstadion. De Oostenrijkse acteur en huidig gouverneur van de Amerikaanse staat Californië wil dat niet meer. 

In een officieel schrijven naar het stadsbestuur van Graz trekt één van de bekendste namen van de stad de toestemming in om zijn naam te gebruiken voor het plaatselijke voetbalstadion. 'Om de verantwoordelijke politici verder ophef te besparen'.

Arnold Schwarzenegger is namelijk boos op zijn landgenoten. In zijn geboortestad hadden ze het in hun hoofd gehaald te protesteren tegen de doodstraf in Californië. Schwarzenegger had het laatste gratieverzet van gangster Tookie Williams afgewezen en de plaatselijke partijpolitiek in Graz had geopperd zijn naam niet meer aan het voetbalstadion te koppelen.

Met het voorstel hebben de SPÖ, de Groenen en de Communisten, die van de andere partijen geen steun kregen, Arnold Schwarzenegger flink voor het hoofd gestoten. Zelfs een erering van de stad Graz heeft hij per post teruggestuurd. Graz-burgemeester Siegfried Nagl noemt alle ophef een pijnlijke provinciesage. Hij gaat Schwarzenegger proberen op andere gedachten te brengen. Zolang Schwarzenegger niet tot inkeer komt, heet het stadion weer zoals vroeger: het Liebenauer Stadion.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

T-Mobile Bundesliga

Nieuwste reacties