Wigan naar halve finales

Kristof Blomme

Wigan klopte op eigen veld Bolton met 2-0. Jason Roberts was de matchwinnaar met twee goals.

Bolton kreeg de eerste kans van de partij. Jaidi kreeg de bal tot bij Faye. Hij kon doelman Pollitt kloppen, maar Baines veegde de bal voor de doellijn weg. Even later kon Davies Speed op weg zetten naar doel. Ook deze poging van de bezoekers ging echter de mist in. Wigan was nog niet in de buurt geweest van de bezoekende goalie, maar het kwam wel op voorsprong. Roberts zette Ben Haim in de wind en knalde het leer voorbij Jaaskelainen. Vijf minuten later, in blessuretijd, werd het zelfs 2-0. Jaidi werkte de bal slecht weg in de voeten van Roberts, die z'n tweede van de avond maakte.

Bolton was van slag, maar toch probeerde het in de tweede helft nog terug te vechten. Een vrije trap van Nakata kon door Jaidi net niet in doel verlengd worden. Ook Vaz Te mocht nog eens van dicht uithalen. Doelman Pollitt hield de nul echter op het bord. De laatste kans was nog voor El Hadji Diouf, maar diens kopbal werd opnieuw gepareerd door Pollitt.