Weer kritiek op naturalisaties in Mexico

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Weer kritiek op naturalisaties in Mexico
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Mexico is er opnieuw een discussie losgebarsten over het al dan niet naturaliseren van voetballers die vervolgens in de nationale ploeg gaan spelen. De Mexicaanse selectieheer Alberto La Volpe wil een derde speler van buiten Mexico aan zijn selectie toevoegen, terwijl hij twee geliefde Mexicaanse sterren buiten de ploeg laat.

La Volpe zou graag Walter Gaítan in het groene shirt van Mexico zien spelen, maar de middenvelder is geboren in Argentinië. Hij is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen in de Mexicaanse competitie bij Tigres. Na Antonio Naelson en Guillermo Franco zou Gaítan de derde genaturaliseerde speler in het keurkorps van La Volpe kunnen worden.

La Volpe krijgt op dit voornemen grote kritiek. Veel Mexicanen begrijpen niet dat hij spelers wil laten naturaliseren terwijl hij Cuauhtemoc Blanco (bekend van de "Blanco Bounce") en Adolfo Bautista niet selecteert. Vooral Blanco is voor veel Mexicanen een held, maar sinds de afgelopen Confederatiebeker in Duitsland vorige zomer, speelde hij geen interland meer.

Een andere Mexicaanse grootheid, Hugo Sanchez, heeft al langer kritiek op La Volpe. De twee kunnen niet meer door eenzelfde deur. Hij zei dat hij het zou betreuren dat Mexico wereldkampioen zou worden met spelers die niet in het land geboren zijn. La Volpe blijft echter volharden in de boosheid. Hij liet weten dat Blanco en Bautista misschien wel erg geliefde spelers zijn, maar dat Gaítan de afgelopen twee seizoenen wel de best scorende middenvelder was in de Mexicaanse competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties