Franse clubs mogen naar de beurs

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Franse clubs mogen naar de beurs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een wetswijziging heeft het mogelijk gemaakt dat voortaan ook sportclubs naar de beurs kunnen gaan en aandelen kunnen uitgeven. Drie jaar geleden had de Franse regering dat nog verboden.

De ommekeer kwam er na druk van de Europese Unie op de Franse regering om de wetgeving gelijk te schakelen aan de Europese regels. Acht Franse clubs hadden de EU met een petitie daar om verzocht. In andere grote voetballanden is het de normaalste zaak van de wereld dat clubs naar de beurs trekken.

Frédéric Thiriez, de voorzitter van de Franse voetbalbond, vindt een beursgang van de clubs geen slechte zaak. De beurs is volgens Thiriez niet kwaad, maar dient om de clubs meer geld binnen te laten binnenhalen.

De Franse minister van sport, Jean-François Lamour, hief ondanks de terechtwijzing van de EU nog een waarschuwende vinger. Hij vindt dat het publiek belang niet vergeten wordt. Olympique Lyon, Frankrijks succesvolste club van de voorbije jaren, is erg blij met de wetswijziging, maar blijft desondanks voorzichtig. De club wacht nog op meer details vooraleer ze met de plannen naar buiten treedt.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties