Espanyol wint van Deportivo

Dirk Pieters

Espanyol heeft Deportivo La Coruña met 2-1 verslagen in de heenwedstrijd van de halve finales van de Copa del Rey. De thuisploeg zal het niet gemakkelijk hebben voor de return. Eén doelpunt kan voor Deportivo al genoeg zijn.

Deportico La Coruña kon zich geen betere start voorstellen. De bezoekers kwamen na vier minuten spelen op voorsprong nadat aanvaller Rubén een strafschop kon omzetten.

Aan de overkant gebeurde er in de tweede helft hetzelfde. Espanyol kwam op gelijke hoogte via een penalty. Deportivo-verdediger Andrade raakte de bal aan met zijn hand en Luis García bracht de bordjes weer in evenwicht. Kort na de gelijkmaker kreeg Coloccini een rode kaart zodat de bezoekers met tien man verder moesten. Espanyol rook nu de overwinning en ging voluit in de aanval op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er dan ook in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. De Uruguyaan Pandiani wist doelman Molina te passeren en zorgde daarmee dan toch voor een goede uitgangspositie.  [AN]