Titelfavoriet dicht bij eindrondeticket

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Titelfavoriet dicht bij eindrondeticket
Foto: © SC

FCV Dender nam vorige week afstand van Cappellen en behield zijn eerste plaats in de periodestand. Dender kan de periodetitel nu in de wacht slepen door de drie punten thuis te houden tegen Willebroek-Meerhof. In de middenmoot probeert Turnhout weer de stap naar de linkerkolom te zetten in zijn duel tegen Maldegem.

De prestaties van KV Turnhout zijn dit seizoen op zijn minst wisselvallig te noemen. Ook na negentien speeldagen bevindt Turnhout zich nog altijd in de middenmoot van het klassement. Zondagnamiddag komt SK Maldegem langs. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, Turnhout om zich weer in de top 8 te spelen en Maldegem om zich misschien wel definitief van de degradatiezorgen af te spelen.

Torhout gaf vorige week al Dender partij en moet nu op bezoek bij een andere titelkandidaat, namelijk Cappellen. De ploeg van Severeyns heeft nu een kleine achterstand op Dender en winnen is dus de boodschap. Dat geldt ook voor Torhout, indien het zich in de eerste klassementshelft wilt handhaven. 

Dender staat op een zucht van de tweede periodetitel. Bij winst tegen 
Willebroek-Meerhof is Dender zeker van de eindronde, indien de titel niet haalbaar zou blijken te zijn. Al lijkt Dender nu wel perfect op titelkoers te zitten. Maar het mag nu zondag uiteraard geen punten laten liggen. Willebroek-Meerhof mag proberen het feestje van Dender te verknallen.

Racing Waregem had vorige week het geluk aan zijn zijde en dat hielp om de kloof met de top niet te groot te laten worden. Waregem speelt voor de tweede week op rij tegen een ploeg uit de bovenste regionen. Na het treffen met Rupel Boom volgt nu dat met Eendracht Aalst. De youngsters uit Aalst kregen vorige week een ferme pandoering en gaan in Waregem op zoek naar eerherstel.

FCN Sint-Niklaas is de enige ploeg die Dender de periodetitel nog kan afpakken. 
Sint-Niklaas staat op twee punten van Dender in de tweede periodestand en kan mits een misstap van de Denderploeg nog profiteren. Sint-Niklaas is ook via de algemene stand goed op weg om zich te plaatsen voor de eindronde. Diegem weet sinds vorige week weer wat winnen is en lijkt een waardige tegenstander.

SV Bornem blijft de nederlagen voorlopig opstapelen. Er lijkt maar geen eind te komen aan de problemen van Bornem, dat in de laatste weken nog amper punten pakt. Nu treft Bornem ook nog ploeg in vorm Wetteren. Al moest Wetteren vorige week op eigen veld wel een gelijkspel toestaan tegen RC Mechelen en daar mocht Wetteren nog heel tevreden mee zijn ook. Op het veld van Bornem zal dus moeten blijken of Wetteren deze week weer aanknoopt met een zege.

RC Mechelen lijkt sinds de komst van Mulisa weer aan een betere periode toe. SW Harelbeke is dit weekend te gast in het Oscar Vankesbeeckstadion. RC Mechelen zal proberen om de 4 op 6 die het uit de laatste twee matchen haalde te bevestigen. Harelbeke van zijn kant moet winnen om in het spoor van Sint-Niklaas te blijven.

Rupel Boom kon vorige week tegen Waregem geen punten pakken, maar heeft waarschijnlijk wel vertrouwen op gedaan door de goede prestatie. Dat moet resulteren in puntengewin tegen WS Woluwe, een ploeg die het wel nog altijd van zijn uitmatchen moet hebben.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties