"Laat Mpenza zich eerst maar aanpassen"

Dirk Pieters
| 0 reacties
"Laat Mpenza zich eerst maar aanpassen"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

René Vandereycken maakte zijn selectie voor de oefeninterland tegen Luxemburg vrijdagmiddag bekend. Opvallend was dat de top drie uit de Belgische competitie heel wat minder Rode Duivels heeft dan voorheen.
 
Van landskampioen Club Brugge is er, na het wegvallen van Birger Maertens, geen enkele speler meer geselecteerd. Ook Standard en Anderlecht moeten er aan geloven: geen Deflandre, Léonard en Walasiak (Standard) en ook geen Vanderhaege en Deschacht (Anderlecht) bij de selectie.   
 
Nog opmerkelijk was de niet-selectie van Emile Mpenza. De snelle aanvaller was onder de vorige bondscoach zeker van een basisplaats, indien hij niet in de lappenmand lag, maar nu ziet het er helemaal anders uit. De nieuwe bondscoach selecteerde enkele nieuwe namen in de selectie en spreekt nu al over de volgende selectie. “Dat er geen spelers van Brugge bijzaten wil niets zeggen. Volgende keer zal het een andere selectie zijn”, aldus Vanderycken.
 
Over het niet oproepen van Mpenza wil de coach niet te veel kwijt. “We moeten Emile wat tijd geven om zich aan te passen aan zijn nieuwe club in Qatar. Scouten hebben we nog niet gedaan, maar contacten zijn er wel. Hij zal zijn kans nog krijgen, maar nu is het te vroeg.”
 
Volgens Vandereycken moeten spelers die nu uit de boot vielen niet panikeren. “Ik weet dat ik op verschillende mensen beroep kan doen, zonder problemen”, aldus de bondscoach. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties