Juventus en AC Milan gelijk in saaie topper

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juventus en AC Milan gelijk in saaie topper
Foto: © SC

De absolute topper in de Serie A heeft een muis gebaard. AC Milan moest absoluut winnen in Turijn om de hoop op de Scudetto levendig te houden maar dat lukte niet, zodat de kloof tussen Bianconeri en Rossoneri 10 punten blijft. Inter is de lachende derde, want ze naderen hun stadsgenoot tot op 2 punten in de stand.

De grootste vraag bij de startopstellingen was met welke aanvalslinie beide coaches zouden uitpakken. Capello koos voor Trezeguet en Ibrahimovic en liet Del Piero weer op de bank. Bij Ancelotti viel Gilardino naast de ploeg ten gunste van Shevchenko en Inzaghi

Het voetballen was heel moeilijk door de erbarmelijke toestand van de grasmat in Delle Alpi. De eerste opwinding was voor het doel van Dida: Vieira kopte naar doel maar de Braziliaanse doelman pakte in 2 tijden. Even later kreeg Stam geel na een vuile overtreding op Chiellini. De Nederlander hield er schijnbaar een blessure aan over, want hij werd kort daarop vervangen door oude krijger Costacurta.

Shevchenko kreeg een uitstekende schietgelegenheid in de 21e minuut, na een voorzet van Serginho maar Inzaghi stond ongewild in de baan van het schot. Enkele minuten later trapte de Oekraïner een vrije trap, die werd afgeweerd en kwam voor de voeten van Inzaghi, wiens schot ook geen doorgang vond, waarna Buffon rust bracht in de zwartwitte defensie.

Kort voor de pauze kwam Inzaghi, na een klein misverstand tussen Buffon en Chiellini, nogmaals in schietpositie maar op het moment dat de aanvaller wou schieten, gleed hij uit.

Del Piero kwam Ibrahimovic aflossen aan de rust maar het tempo van de wedstrijd bleef traag, zonder goede kansen. Mutu probeerde vanop afstand maar zijn schot vloog over. Kakà speelde Inzaghi vrij en die probeerde Buffon te omspelen maar de nationale doelman kon met een lange arm redding brengen.

Nesta schoot in de 66e minuut richting doel en de bal raakte de arm van Emerson. Scheidsrechter De Sanctis beoordeelde de handsbal als onvrijwillig.  In de daaropvolgende fase kopte Gattuso op Buffon. Een protesterende Nesta kreeg geel. Net daarna kwam Gilardino in de plaats van Inzaghi.

Gattuso pakte in de 70e minuut een 2e gele kaart, na een vliegende tackle op Nedved, en Milan moest met een man minder verder. Toch verleidde dat Juve niet tot een stormloop richting Dida. Nedved vuurde nog een bescheiden schot af en Dida was eerder op een diepe bal dan Del Piero.

De match die de strijd om de titel opnieuw kon opengooien, werd dus een maat voor niets. Juventus stapte tevreden van het veld, want de voorsprong van 10 punten oogt nog steeds riant.









Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties