SK Oostnieuwkerke dient klacht in

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SK Oostnieuwkerke dient klacht in
Foto: © SC

De wedstrijd van 18 maart 2006  in Vierde A die SK Oostnieuwkerke op eigen veld speelde tegen Sint Eloois-Winkel eindigde uiteindelijk op een 2 – 2 eindstand. Blijkbaar kon de thuisploeg, nog altijd in strijd voor barrage of degradatie, zich niet bij een bepaalde beslissing van scheidsrechter Demaegd neerleggen. Daarom dat Oostnieuwkerke klacht gaat indienen bij de KBVB.  De Oostnieuwkerkse beheerraadsvoorzitter Ronny Vanderhaeghe verduidelijkt deze ingediende klacht.
 
"Een paar minuten voor rust floot de scheidsrechter tegen Winkel Sport een strafschop toen Dieter Yde van langs achter werd gepakt in de 'zestien'. Bezoeker Pommé kreeg voor deze zware overtreding ook een rode kaart. Op aangeven van de grensrechter kwam de referee op zijn beslissing terug. Wat echter onbegrijpelijk is, is dat de referee ook de rode kaart van Pommé terug introk en dat mag niet volgens de regels. Na de wedstrijd hebben we de ref dan ook medegedeeld dat we niet akkoord gingen met zijn beslissing en dat we verzet zouden aantekenen."
 
"We hebben ondertussen een aantal zeer betrouwbare bronnen geraadpleegd en deze bevestigden ons dat de scheidsrechter de rode kaart onreglementair terug ingetrokken heeft. Daarom hebben we officieel klacht ingediend bij de bond wegens een scheidsrechterlijke dwaling die het verloop van de wedstrijd heeft beïnvloed. We hebben onze buren van Sint Eloois-Winkel hiervan ook reeds op de hoogte gesteld."
 
"Het probleem is natuurlijk dat deze procedure nogal lang kan aanslepen: eerst moet er in Brussel bepaald worden of de klacht ontvankelijk is en daarna moet beslist of de wedstrijd moet worden herspeeld of niet. Aangezien deze hele procedure meer dan een maand zal duren, zal de beslissing hieromtrent wellicht maar vallen tegen het einde van de competitie’’, aldus de voorzitter. 

De afgelaste wedstrijd van zondag 12 februari tussen Zottegem en Oostnieuwkerke zal worden herspeeld op woensdag 12 april om 18u30. [ST]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties