Alweer verlies voor Treviso

Maarten Vandenabeele

Het Treviso van Walter Baseggio, vandaag opnieuw 90 minuten tussen de lijnen, liep een nieuwe nederlaag op, dit keer in Palermo. De kloof met de voorlaatste, Lecce, bedraagt nu al 6 punten. Lazio klopte Sampdoria en rukt op naar de 6e plaats.

De eerste helft tussen Palermo en Treviso was niet veel soeps. De thuisploeg was aanvankelijk beter en raakte rond de 20e minuut tweemaal het doelkader, maar telkens vanuit buitenspel. Na het halfuur namen de bezoekers meer initiatief, zonder daarbij voor gevaar te zorgen. Net voor het uur klommen de Rosaneri dan toch op voorsprong: Makinwa sprong het hoogst op een hoekschop van Corini en kopte de 1-0 voorbij Zancope' (foto). Kort voor affluiten kreeg Reginaldo een niet te missen kans op de gelijkmaker, maar hij besloot in het zijnet.

Lecce behaalde een levensbelangrijke overwinning in Siena. Giacomazzi bracht de zuiderlingen al na 4 minuten aan de leiding. Vucinic breidde de voorsprong uit na de rust. De thuisploeg verloor Colonnese een kwartier voor tijd met rood maar kwam toch nog tot de aansluitingstreffer: Bogdani bracht in de 85e minuut de spanning terug. daar bleef het echter bij zodat de bezoekers met een verrassende maar verdiende winst aan de haal gingen.

Lazio was in Olimpico de betere van Sampdoria. Na het overwicht in de eerste helft, zonder resultaat, vielen de doelpunten na de pauze. Oddo (foto) vlamde eerst van ver de 1-0 op het bord. De deviatie van Palombo zette Antonioli op het verkeerde been. In de slotminuut benutte diezelfde Oddo een strafschop, na hands van Castellini: 2-0.

Udinese blijft in het sukkelstraatje, ook met nieuwe coach Galeone. In Messina sleepten de Bianconeri wel een gelijkspel uit de brand, maar ze blijven in de degradatiezone hangen. De 1-1 eindstand stond al bij de rust op het bord: een doelpunt van thuisspeler Di Napoli in de 31e minuut werd 7 minuten later beantwoord door Obodo.

Ascoli en Chievo hielden elkaar in evenwicht. Nadat Amauri de bezoekers na 25 minuten op voorsprong had gebracht, leken 2 treffers van Paci (op de foto met de 1-1) Ascoli de volle buit te zullen bezorgen. In de 4e minuut van de toegevoegde tijd besliste Amauri daar anders over: 2-2.

Reggina ging in Sardinië winnen: Cagliari werd met 0-2 verslagen. Lucarelli en Tedesco, met een prachtig schot, scoorden in de 8e en 20e minuut.

Empoli was de betere van Livorno, dat duidelijk naar het einde van het seizoen snakt: voor de bezoekers de 4e nederlaag op rij, voor Empoli de 3e zege na elkaar. Tavano en Busce' beslechtten het pleit kort voor en kort na de rust. De tegentreffer van Lucarelli, op strafschop, kwam te laat: 2-1.