Dender op weg naar titel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender op weg naar titel
Foto: © SC

FCV Dender kan dit weekend weer een stapje dichter bij de titel komen. Normaal gezien mag Dender niet in verlegenheid gebracht worden door rode lantaarn Bornem. Cappellen neemt het op tegen RC Mechelen, dat beide topploegen treft in twee weken tijd. Wetteren wil zijn indrukwekkende reeks voortzetten tegen Diegem.

Vo
or de gelegenheid staat er een thuismatch van Dender op zaterdagavond op het programma. Dender zit na de overwinning van vorige week weer helemaal op schema en ook uit de wedstrijd tegen Bornem worden er drie punten verwacht. Bornem staat immers alleen laatste en kon al twaalf matchen na mekaar niet meer winnen. Het zou dan ook een hele verrassing zijn moest de laatste in de stand in staat zijn de eerste in bedwang te houden. Indien Dender effectief de drie punten thuishoudt, komt de titel stilaan in zicht.

Torhout wist vorige week eindelijk nog eens aan te knopen met een overwinning. Bij Torhout hoopt men nu dat de ban gebroken is en dat er nog overwinningen zullen volgen. Torhout zou graag nog in de linkerhelft van het klassement eindigen en een overwinning tegen Racing Waregem kan daarbij helpen.  Waregem lijkt wel weer op het rechte pad te zitten, aangezien er na een 0 op 12 twee overwinningen volgden. Mogelijk breidt Waregem een verlengstuk aan zijn successeizoen. Het zou in ieder geval een mooie voorbereiding op de eindronde zijn. Torhout zal er alles aan doen om een nieuwe reeks van Waregem te verhinderen.

SK Maldegem bevindt zich nog steeds niet in een veilige zone. De eerste ronde was al niet van dien aard dat ze in Maldegem tevreden konden zijn. Daarna kwam Maldegem er weer bovenop, maar de recente prestaties  hebben de club op de vierdelaatste plaats gebracht. De wedstrijd van dit weekend kan Maldegem zekerheid geven wat de rechtstreekse degradatie betreft. De tegenstander is immers Rupel Boom, dat op dit moment voorlaatste staat op zeven punten van Maldegem. Boom kan Maldegem weer helemaal in degradatiezorgen dompelen. Het spreekt voor zich dat ook Boom de punten goed kan gebruiken, om er op zijn minst een eindronde uit te halen.

Het gaat weer wat beter met WS Woluwe. Thuis was er winst tegen RC Mechelen en een gelijkspel tegen Cappellen, uit was er de overwinning tegen Diegem. Woluwe staat dus weer dicht bij een plaats in de eerste acht. De ploeg die momenteel achtste staat is KV Turnhout. Woluwe en Turnhout zullen in een onderling duel vechten om die plaats in de linkerkolom. Turnhout heeft ook vertrouwen over gehouden aan de laatste wedstrijden. Daar is de behaalde 4 op 6 tegen de top twee waarschijnlijk niet vreemd aan. Zaterdagavond zal blijken of Turnhout zijn één punt voorsprong ten opzicht van Woluwe kan behouden.

SW Harelbeke moet zich nu gaan herpakken indien het nog mee wil doen voor een plaats in de eindronde. De resultaten die de laatste weken behaald werden zijn allesbehalve schitterend te noemen. Harelbeke is gezakt naar de zevende plaats. Er is slechts één manier op de hoop op deelname aan de eindronde te behouden en dat is winnen van Eendracht Aalst, dat in zijn laatste twee wedstrijden 0 op 6 behaalde.  Nochtans leek Aalst er bovenop te komen. Aalst bleef vier matchen op rij ongeslagen, maar kon die lijn niet doortrekken. Er is echter nog niets verloren, SK Maldegem en RC Mechelen hebben amper drie punten meer. Maar Aalst heeft uiteraard wel een overwinning nodig om die kloof te dichten. De wedstrijd op Harelbeke zou wel eens dè gelegenheid kunnen zijn om nog eens de drie punten te pakken.

Er zijn amper drie zondagnamiddagmatchen dit weekend. De eerste is die tussen Willebroek-Meerhof en FCN Sint-Niklaas. Met het nodige geluk behaalde Willebroek-Meerhof vorige week nog eens een overwinning. Het is ongetwijfeld de bedoeling om tegen Sint-Niklaas te bevestigen. Sint-Niklaas zal de misstap van vorige week tegen Torhout willen rechtzetten. Indien er nog veel van die misstappen volgen zal Sint-Niklaas nog hard moeten knokken voor zijn eindrondeticket. Sint-Niklaas moet winnen om zijn derde plaats te behouden, Willebroek-Meerhof om nog in aanmerking te komen voor een plek in de linkerkolom.

Cappellen ontvangt deze week RC Mechelen. Cappellen zal blij zijn dat het thuis aan de slag kan, want de laatste twee uitmatchen draaiden uit op puntendelingen. Daardoor heeft Cappellen nu een achterstand van vier punten op Dender. Cappellen is nog niet uitgeteld voor de titel, maar tegen RC Mechelen mogen er geen punten verloren worden. RC Mechelen speelt net als Turnhout in twee weken tijd tegen zowel Dender als Cappellen. RC Mechelen is ook nog op zoek naar broodnodige punten, die moeten vermijden dat RCM op een barrageplaats terechtkomt. Cappellen en RC Mechelen hebben de punten dus nodig en het belooft voor beide ploegen nog een spannend einde van het seizoen te worden.

Standaard Wetteren is nu al tien matchen na elkaar ongeslagen. Maar natuurlijk hoe meer matchen er gewonnen worden, hoe dichter dat die eerste nederlaag komt en Diegem hoopt zondag voor de verrassing te kunnen zorgen. Mits winst kan Wetteren zijn koppositie in de derde periodestand verstevigen en een gooi doen naar de derde plaats in het algemeen klassement. Indien Wetteren de derde periodetitel pakt, grijpt Sint-Niklaas wellicht naast een eindrondeplaats. Minstens één van die ploegen zal in ieder geval ook volgend seizoen in derde klasse te zien zijn. Diegem kan ook nog meedoen voor een plaats in de eindronde, maar dan moet het dit weekend winnen op het veld van Wetteren.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties