Inter simpel voorbij Messina

Maarten Vandenabeele

Van de grote 3 kon Inter als enige wel winnen op de 32e speeldag van de Serie A. In het eigen Meazza was tegenstander Messina geen partij voor de Nerazzurri, die nochtans heel wat vaste waarden lieten rusten. Door de uitschuiver van buur Milan komt Inter tot op 2 punten van de Rossoneri in de stand.

De thuisploeg trok onmiddellijk richting doel van Storari. Al na 5 minuten moest de doelman een supersave uit zijn handschoenen schudden op een kopstoot van Cruz. Op het kwartier viel het eerste doelpunt: via Cruz en Martins kwam de bal bij Solari en de Argentijn versloeg Storari met een knappe lob, 1-0. Nog geen 5 minuten later was de voorsprong al verdubbeld: op een voorzet van Kily stond Martins moederziel alleen en hij kopte de 2-0 binnen. Nog voor het halfuur was de wedstrijdgespeeld: na een hoekschop schoot Materazzi naar doel, Storari weerde af, maar de bal belandde bij Solari, die eenvoudig zijn 2e van de avond kon binnenprikken, 3-0. Inter bleef doorgaan maar voor de pauze werd niet meer gescoord. De 2e helft was een maat voor niets, omdat de bezoekers te zwak waren om iets terug te doen. De Nerazzurri speelden op automatische piloot de wedstrijd uit.