Gelijkspel tussen Juve en Fiorentina

Juventus speelde voor de 3e keer op rij gelijk in de Serie A. Dit keer kon Fiorentina een punt afsnoepen van de Bianconeri. De voorsprong van Juve slinkt tot 7 punten, met nog 5 speeldagen voor de boeg. Fiorentina zakt van 4 naar 5 en volgt op 1 punt van AS Roma.

Buffon raakte niet speelklaar en Abbiati kwam zo nog eens aan de aftrap. De herstelde Del Piero verving de geblesseerde Trezeguet. Bij de bezoekers kreeg Toni in de spits steun van Jimenez. De thuissupporters, die na de uitschakeling in de Champions League nog een striemend fluitconcert overhadden voor de ploeg, hielden het voor de wedstrijd bij steunbetuigingen.

Fiorentina zat onmiddellijk goed in de wedstrijd en op het kwartier kregen de Viola een strafschop, na een fout van Zebina op Toni. Toni liet, na enkele eerdere penaltymissers, de klus aan Jimenez maar Abbiati pakte de elfmeter in 2 tijden (foto). 3 minuten later schoof Giannichedda bijna de bal in eigen doel, maar de paal bracht redding. Juve stelde daar niet erg veel tegenover, enkel Del Piero toonde zich erg bedrijvig. In de 24e minuut scoorde Jimenez wel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust zette Zambrotta voor en voor de aanstormende Del Piero kon Gamberini schijnbaar met de arm de bal in corner werken.

Na de pauze werd Fiorentina beloond voor het goede spel: Toni, die nog nooit scoorde tegen Juventus, schoot hard met rechts zijn 27e van het seizoen binnen, 0-1! De Bianconeri reageerden: Lobont haalde knap een schot van Zambrotta uit zijn doel. In de 62e minuut moest de Roemeense doelman zich toch gewonnen geven: op assist van Vieira bracht Del Piero met links de stand in evenwicht, 1-1. Beide ploegen gaven elkaar nog weinig toe. Vieira kwam nog heel dicht bij een doelpunt maar zijn kopbal raakte de kruising.