Analyse Spannende strijd om tweede stek

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Spannende strijd om tweede stek
Foto: © SC

De strijd om de tweede plek blijft uitermate spannend in de Spaanse competitie.  De drie kandidaten voor het tweede rechtstreekse ticket voor de Champions Leagues wonnen hun match en geven elkaar dus geen strobreed toe.  Barcelona moet de kampioensviering nog even uitstellen na de afgelasting van zijn partij in Sevilla.  Celta staat heel dicht bij Europa, terwijl voor Málaga de degradatie stilaan onafwendbaar lijkt.  
 
Valencia blijft voorlopig over de beste papieren beschikken voor het tweede rechtstreekse ticket voor de Champions League.  Het zag er nochtans lang niet goed uit voor het team van Quique Florés, tot David Villa in de slotfase uit zijn slof schoot.  De topschutter van de club zorgde met een razendsnelle hattrick in amper vijf minuten voor een 0-3 eindstand.  Tegenstander Athletic bleef zo na een goede wedstrijd met lege handen achter en is nog lang niet zeker van het behoud. 
 
Real Madrid haalde het slechts met de hakken over de sloot van hekkensluiter Málaga.  De Andalusiërs kwamen zelfs op voorsprong via Bóvio, maar gezien het enorme aantal kansen voor Real was die tussenstand niet houdbaar.  Doelman Arnau keepte voor wat hij waard was, maar hij kon de 2-1 nederlaag niet voorkomen.  Zidane en Sergio Ramos (in de slotminuten) zorgden voor de Madrileense overwinning. 
 
Osasuna had het ook al niet gemakkelijk tegen een andere degradatiekandidaat.  De ploeg uit Pamplona had zelfs heel wat geluk nodig om Real Mallorca, dat dit seizoen absoluut niet gespaard blijft van tegenslag, aan de kant te zetten.  De ploeg uit de Balearen was nochtans de betere ploeg en creëerde de betere kansen, maar het was Osasuna dat het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.  Diep in blessuretijd zorgde Delporte voor het al te zware verdict voor Real Mallorca.  Osasuna blijft meestrijden om een ticket voor de Champions League, terwijl Real Mallorca maar één punt meer heeft dan het nummer 18 Alavés.    
 
Celta de Vigo blijft zonder al te veel problemen zijn vijfde stek vasthouden.  De Galiciërs maakten brandhout van Real Zaragoza, dat lijkt uit te bollen richting het einde van het seizoen.  Het werd maar liefst 4-0 in het voordeel van Celta.  Canobbio zorgde voor twee van de vier doelpunten van de thuisploeg.  
 
Deportivo verloor twee kostbare punten in de strijd om een Europees ticket.  Op het veld van degradatiekandidaat Cádiz kwam Depor niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  De Galiciërs verspeelden in de slotfase niet alleen een nipte voorsprong, maar eindigden de wedstrijd ook met negen na de uitsluiting van De Guzman en Manuel Pablo.  Cádiz behoudt na een vier op zes uitzicht op de redding, maar blijft voorlopig op een degradatieplaats staan.  
 
Atlético Madrid blijft ook stilletjes hopen op een Europees ticket.  De hoofdstedelingen haalden het met het kleinste verschil van Alavés.  Antonio Lopéz zorgde in een tegenvallende wedstrijd met een knappe vrije trap voor het enige doelpunt van de avond. Atlético heeft nog slechts drie punten achterstand op Sevilla, dat de zesde plek bezet.  De Andalusiërs hebben wel nog een wedstrijd tegen Barcelona tegoed.  Alavés blijft hangen op een degradatieplaats. 
 
Zelfs Getafe kan zich misschien opnieuw mengen in de Europese strijd.  De Madrilenen zijn alweer aan een knappe reeks bezig en sluipen dankzij winst bij Racing Santander opnieuw dichter bij Sevilla en Deportivo.  Dankzij onder meer twee treffers van Riki haalde Getafe het met 1-3.  Racing-trainer Preciado gooide na de nederlaag de handdoek.  Na een twee op achttien komt degradatie dan ook steeds dichterbij voor de ploeg uit Santander.  
 
Villarreal zet alles op de Champions League en hecht momenteel weinig belang aan de eigen competitie.  Coach Pellegrini liet zijn reserven opdraven tegen Real Sociedad en dat kwam El Submarino Amarillo duur te staan.  De bezoekers namen dit geschenk in volle degradatiestrijd dankbaar aan en haalden het met 0-2.  Villarreal lijkt zo zijn kansen op een Europees ticket zelf te verspelen, alhoewel alles op papier nog mogelijk blijft.  Real Sociedad doet een fantastische zaak in de strijd om het behoud en klimt nu naar een twaalfde plek.  
 
Onderaan het klassement was bekerwinnaar Espanyol de andere grote winnaar van het weekend.  De Catalanen versloegen rechtstreekse concurrent Real Betis met 2-0 en komen zo naast de Andalusiërs op de dertiende stek.  Het was al bij al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die het verrassend genoeg eigenlijk pas moeilijk kreeg met Betis na de uitsluiting van de bezoekende doelman.      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties