WK2006: Trinidad & Tobago, de kleinste ooit

Luc Goderis
| 0 reacties
WK2006: Trinidad & Tobago, de kleinste ooit
Foto: © SC

Trinidad en Tobago wist zich voor het eerst in zijn geschiedenis te plaatsen voor de eindronde van een WK. Tijdens de beslissende play-off kopte Dennis Lawrence de Soca Warriors voorbij Bahrein en mogen ze zich opmaken voor een reis naar Duitsland.

De eilandjes, onder leiding van de Nederlandse bondscoach Leo Beenhakker, zijn het kleinste land ooit op een wereldkampioenschap en de doorsnee voetballiefhebber kan waarschijnlijk niet meer dan een paar spelers opnoemen.

De bekendste van hen allen is ongetwijfeld kapitein Dwight Yorke. De ex-aanvaller van ondermeer Manchester United en Blackburn Rovers is momenteel aan de slag bij Sydney in Australië en wordt op het einde van het jaar 35. Zijn maatje in de aanval is Stern John. Hij verdient momenteel de kost bij Derby County en speelde in het verleden voor onder andere Coventry City, Birmingham City en Nottingham Forest. John is, met 64 doelpunten, de all-time topschutter van zijn land.

Een andere veteraan is Shaka Hislop. De doelman van West Ham Utd vierde onlangs zijn 37ste verjaardag. Hislop werd wel in Engeland geboren maar toen hij pas twee jaar oud was verhuisden zijn ouders naar Trinidad. Pas in 1999 koos "Tallman" voor het nationale shirt van Trinidad en Tobago.

Leo Beenhakker's selectie bestaat verder vooral uit voetballers die in de Engelse en Schotse lagere reeksen spelen. Silvio Spann, een getalenteerde middenvelder die ooit mocht testen bij Perugia maar het nooit echt verder schopte dan Sambenedettese in de Serie C en een kort avontuur in Japan, is het buitenbeentje... Hij is bij geen enkele club meer aangesloten en speelt voor het plezier.

Sportief valt er voor Trinidad en Tobago waarschijnlijk weinig te rapen op het WK. Ze zijn het zwakke broertje in een poule met Engeland, Zweden en Paraguay als tegenstanders.

Onze prognose : Als zwakke broertje in de groep maakt Trinidad & Tobago weinig kans op kwalificatie.  Uitschakeling in de eerste ronde.

Morgen : Servië & Montenegro

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties