Interview Anne Noë blikt vooruit op EK

Eddy Leysen
| 0 reacties
Anne Noë blikt vooruit op EK
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Met de -19-jarigen kon voor de eerste maal een Belgisch nationaal damesteam zich plaatsen voor een groot tornooi. Dat het een moeilijke opgave wordt beseft ook bondscoach Anne Noë, maar samen met haar assistente Joëlle Piron zal ze er alles aan doen om met een goed resultaat huiswaarts te keren.

Al beseft de damesbondscoach dat het geen gemakkelijke taak is. "We zitten in een poule met Duitsland, Zweden en Denemarken, noem het gerust de groep des doods. In Duitsland en in Skandinavië haalt het vrouwenvoetbal een veel hoger niveau en is de sport ook veel volwassener. Maar omdat we in deze zware groep zitten, wil dat niet zeggen dat we ons naar de slachtbank zullen laten leiden. Integendeel, het is misschien voor de meisjes wel een ideale motivatie om tegen veel sterkere tegenstanders het onderste uit de kan te halen. We zullen enorm moeten vechten voor elk punt, maar elk punt dat we behalen is voor ons een overwinning."

De voormalige doelvrouw van Standard Luik, waarmee ze zes keer de titel won, weet dat haar ploeg niet in staat is om het spel te maken tegen de sterkere tegenstanders. "De verdediging zal het belangrijkste punt zijn. De bedoeling is om zo lang mogelijk de nul te houden, en wie weet kunnen we op een tegenaanval een doelpuntje meepikken. Het mooie aan voetbal is dat het zo onvoorspelbaar, de sterkste ploeg haalt het niet altijd. Bij ons is het voordeel dat we niet teren op enkele speelsters, maar dat we het van het collectief moeten hebben. Al zullen de andere ploegen in de groep blij zijn dat we bij hen in de groep staan, we zullen er alles aan doen om hen zo veel mogelijk weerstand te bieden en het hen zo moeilijk mogelijk te maken."

"Het feit dat we hier zijn is voor ons al een schitterende prestatie. We haalden het in de kwalificatie van Wales, OekraIne en Tsjechië, zodat onze plaatsing zeker niet onverdiend te noemen is. Ik vraag aan de meisjes dat ze er het beste van maken en dat ze zich zoveel mogelijk amuseren. Het is bovendien voor hen de ideale manier om ervaring op te doen op een hoger niveau. Hopelijk kunnen enkele uit de groep van achttien doorbreken en doorstoten naar de seniores."

Dat heeft het Belgische damesvoetbal ook nodig, want in de kwalificaties voor het WK van volgend jaar, verloor de nationale damesploeg al hun kwalificatie. "Daarom hoop ik op een goed EK in Zwitserland, want het niveau van het damesvoetbal in ons land moet de hoogte in. Indien er enkele uit deze jonge groep na het EK rechtstaan en hun plaats bij de seniores afdwingen, zijn we op de goede weg. We willen allemaal een trapje hoger, maar dat kan niet enkel door ervaring. Jongeren met de juiste motivatie en ingesteldheid kunnen ook een nieuwe impuls geven aan een team", besluit bondscoach Anne Noë, die alle nationale dameselftallen onder haar hoede heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties