Bellamy scoort al voor Reds

Yves Dekoning

Wrexham - Liverpool 0-2

Liverpool heeft zijn eerste oefenduel van het nieuwe seizoen winnend afgesloten. De doelpunten kwam van youngster Paul Anderson en aanwinst Craig Bellamy.

Wrexham ontving Liverpool op een uitverkochte Racecourse Ground (11335 toeschouwers). Rafael Benitez moest het stellen zonder zijn WK-gangers en stuurde een vrij jonge ploeg de wei in. Liverpool begon sterk aan de partij. Na vijf minuten spelen stond het al 0-1. Paul Anderson werkte een voorzet van John Arne Riise fraai binnen. De bezoekers gingen op hun elan door en creëerden kans na kans, maar kwamen voor rust niet meer tot scoren. Vooral Riise was bijzonder actief.

Na de pauze kregen de "bankzitters" de kans om zich te bewijzen. Craig Bellamy mocht blijven staan en prikte in de 52ste minuut de 0-2 tegen de netten. Enkele minuten later kreeg hij al een warme applausvervanging. De aanvaller had er een goed debuut opzitten. Ondanks alle wijzigingen bleef Liverpool domineren, maar het kon de voorsprong niet meer verder uitdiepen. Robbie Fowler kreeg het publiek wel nog recht op de banken met enkele knappe dribbels. Uiteindelijk werd verdediger Jack Hobbs uitgeroepen tot man van de match. De defensie van de Reds stond er dan ook.

Wrexham: Jones, Valentine, Pejic, Evans, Spender, Roberts, Williams, Done, Jones, Llewellyn, Ferguson. Subs - Ingham, Lawrence, Crowell, Williams, Mackin, Williams, Evans, Reed, Johnson.

Liverpool: Dudek, Roque, Paletta, Hobbs, Finnan, Riise, Zenden, Guthrie, Anderson, Bellamy, Idrizaj. Subs - Martin, Smith, Antwi, Hyypia, Diao, Peltier, Hammill, Fowler, Sinama Pongolle, O'Donnell, Threlfall.